În curând telefonul Galaxy te va avertiza dacă bateria trebuie înlocuită

188
Telefonul Galaxy te va avertiza daca bateria trebuie inlocuita
Sursa foto: via phonandroid.com

Pentru utilizatorii de telefoane mobile una dintre cele mai mari preocupări este durata de viață a bateriei. De acest lucru Samsung, dar și alți producători, de preocupă permanent. Dar mai sunt și alte funcții ale bateriei care ar putea schimba jocul pentru utilizatorii preocupați de starea de sănătate a dispozitivului lor. Acum Google vrea să introducă o nouă funcție care privește bateria, iOS are așa ceva pe telefoanele Apple.

În ultimul timp producătorii de smartphone-uri Android își actualizează smartphone-urile din ce în ce mai mult. Campion aici este Samsung. Recent Google a promis 7 ani de actualizări, astfel că utilizatorii își pot păstra smartphone-urile timp de mulți ani. Deși aceasta este o veste bună, una dintre componentele telefoanelor și tabletelor ar putea eșua pe parcurs: bateria.

Bateria se degradează inevitabil în timp este o realitate de care se lovesc toți utilizatorii de smartphone-uri. Acesta este motivul pentru care Android vrea să facă un pas înainte pentru a aborda această problemă prin introducerea unei noi funcții care va oferi utilizatorilor informații despre starea bateriei dispozitivului lor. Potrivit PhonAndroid, bazele acestei funcții au fost puse cu Android 14, iar Android 15 va îmbunătăți și extinde aceste capabilități.

Degradarea bateriei are ca rezultat o scădere a capacității maxime de încărcare. Automat acest lucru va afectează durata de viață a bateriei unui telefon la o singură încărcare. În prezent, este dificil să măsurați cu exactitate capacitatea rămasă a bateriei, iar utilizatorii se bazează adesea pe aplicații terță parte care nu oferă întotdeauna informații exacte.

Pixel este o serie de dispozitive, telefoane, tablete și laptouri, lansată de Google în locul seriei Nexus. Prima generație de smartphone-uri Pixel, Pixel și Pixel XL, au fost pe 4 octombrie 2016, în cadrul evenimentului #MadeByGoogle.

Cu Android 14, sistemul de operare a început să colecteze statistici privind bateria în fundal. Google a adus chiar și o nouă pagină de „informații despre baterie” pe dispozitivele Pixel cu actualizarea din decembrie 2023. Aici se afișează data de fabricație a bateriei și numărul de cicluri de încărcare.

Potrivit informațiilor, Android 15 se pregătește să meargă și mai departe. Viitorul sistem de operare va prin introduce o pagină dedicată „sănătății bateriei” în aplicația Setări. Deși detaliile exacte ale acestei funcții nu sunt confirmate, este de așteptat să aducă utilizatorilor informații mai cuprinzătoare despre starea bateriei.

Una dintre valorile cheie așteptate este „sănătatea bateriei – battery health”, care reprezintă capacitatea actuală de încărcare completă a bateriei ca procent din capacitatea sa nominală. De exemplu, dacă starea de sănătate a bateriei unui dispozitiv este de 90%, aceasta înseamnă că a rămas o capacitatea de încărcare de aproximativ 90% din capacitatea inițială a bateriei.

În plus, battery health va oferi informații despre recalibrarea bateriei. Acesta este un proces care poate dura câteva săptămâni pentru a colecta date pentru o estimare mai precisă a capacității bateriei.

Android 15 va afișa mai multe informații despre baterie, inclusiv starea pieselor și numărul de serie. Starea piesei va indica dacă dispozitivul are bateria originală cu care a fost fabricat sau dacă a fost înlocuită. Numărul de serie, un identificator alfanumeric unic, va oferi informații suplimentare despre baterie.

Avantajul acestei noi caracteristici pentru baterie este că, cunoscând starea de sănătate și alți parametri cruciali ai bateriei, utilizatorii vor putea lua măsuri proactive, cum ar fi înlocuirea bateriei dacă este necesar. Cu toate acestea, nu știm în ce măsură smartphone-ul tău te va avertiza dacă bateria trebuie înlocuită, cum ar face iOS. Concluzionând cele de mai sus, ne imaginăm că Google lucrează la o funcționalitate similară.

Deși se așteaptă ca noua funcție să ajungă inițial pe dispozitivele Google Pixel, disponibilitatea acestei funcții pe alte dispozitive, inclusiv Samsung Galaxy, nu se va lăsa mult așteptată.