Noua gamă de televizoare 4K QLED de la Samsung la CES din Las Vegas

2263

Samsung Electronics tocmai a ridicat vălul de pe următoarea generație de televizoare 4K, iar acestea reprezintă un uriaș salt înainte, cel mai înalt nivel pentru divertismentul de acasă.

Noile televizoare din seria Q9, Q8 și Q7 includ tehnologia QLED, noua gamă de la firma tech coreeană oferind o performanță de culoare nemaiîntâlnită.

Samsung a declarat că noile sale televizoare QLED sunt capabile să reproducă 100% culorile.

Cu tehnologia Quantum Dot, luminozitatea nu mai este compromisă pentru a stimula performanța de culoare, care este menținută, indiferent de unghiul de vizualizare.

Quantum Dot Light Emitting Diode” QDLED nu sună atât de bine, așa că sa renunțat la „D”. Prin urmare, QLED. Puncte cuantice emițătoare de lumină, folosite datorită capacității lor- în combinație cu alte materiale- pentru a da diferite culori, sunt capabile să emită culori mai luminoase, mai vibrante și mai diverse – genul de culori care dau cu adevărat strălucire unui conținut HDR, datorită luminozității ridicate.

Acest lucru înseamnă că pot exprima toate culorile la orice nivel de luminozitate.

De exemplu, o frunză poate fi percepută în diferite culori de la verde gălbui la turcoaz, în funcție de luminozitatea televizorului.

Samsung QLED TV poate capta chiar si diferențe subtile de culoare ce țin de luminozitate. Acest tip de detaliu de culoare nu poate fi ușor de reprodus în modelele tradiționale de televizoare.

Noile puncte cuantice permit lui Samsung QLED TV să exprime un negru profund și detalii bogate, indiferent de modul în care lumina sau întunericul compun scena, sau dacă conținutul este jucat într-o încăpere luminată sau întunecată.

Cu QLED TV, am rezolvat problemele pe care toată lumea – în fiecare acasă – le-au avut, cabluri încurcate, suporturi de perete groase și o mulțime de dispozitive în stânga sau dreapta ori sub televizor „, a declarat Dave Das, Senior Vice President, Consumer Electronics Marketing pentru Samsung Electronics America.

Îmbunătățirile aduse în proiectare, pentru utilizarea QLED TV includ un singur cablu, transparent (Invisible Connection Cable) „Conexiune invizibilă”, prin care toate dispozitivele periferice pot fi colectate și conectate la televizor.

Televizoare Samsung QLED sunt considerate mai rentabile pentru fabricare decât cele OLED, ceea ce înseamna că utilizatorii se pot bucura de imagini încomparabile și de cea mai bună calitate a imaginii la un preț mai mic.

SURSĂExpress.co.uk