Televizoarele Smart Mini-LED vor fi lansate la începutul anului 2021

737
Sursa Foto: via allconnect.com

Pe lângă faptul că este cel mai important brand de smartphone-uri din lume, Samsung este, de asemenea, una dintre cele mai importante companii producătoare de televizoarele inteligente. Compania are o prezență puternică pe segmentul televizoarelor cu LED-uri și acum se pregătește să lanseze noi modele de televizoare cu tehnologie avansată. Este vorba despre televizoarele Samsung Smart Mini-LED.

Samsung a lucrat de ceva timp la un nou ecran Mini-LED pentru televizoarele sale inteligente. Acum compania, conform GizmoChina, se pare că este pregătită să lanseze o nouă serie de televizoare inteligente Samsung Smart Mini-LED. Aceste modele vor fi lansate în prima jumătate a anului viitor.

Samsung vrea să vândă anul viitor 2 milioane de televizoare Mini-LED

Cu toate acestea, în acest moment, calendarul exact de lansare pentru aceste televizoare încă nu este cunoscut. Dacă sunt de crezut informațiile anterioare, atunci compania intenționează să vândă în jur de două milioane de televizoare Mini-LED în 2021.

Televizoarele Smart Mini-LED utilizează LED-uri mici cu o dimensiune de 100 până la 300 micrometri ca lumină de fundal. Atunci când acestea sunt utilizate ca sursă de lumină, ecranul poate fi mai luminos și poate oferi o imagine mult mai clară. Aceste televizoare vor oferi un raport de contrast uluitor, de 1.000.000: 1. Un astfel de televizor folosește Mini-LED-uri și un filtru QD (quantum dot) și plasează această nouă serie peste televizoarele QLED pe care Samsung le vinde deja.

Raportul de contrast – este proprietatea unui sistem de afișare, a unui ecran. Este definit ca raportul dintre luminanța celei mai strălucitoare nuanțe (alb) și cea a celei mai întunecate nuanțe (negru) pe care ecranul este capabil să o producă.

Samsung are deja două serii pentru televizoarele inteligente premium – QLED și Micro-LED. Viitoarele televizoare Smart Mini-LED ale gigantului sud-coreean se vor alătura acestei liste de oferte premium. Interesant, compania sud-coreeană a prezentat deja televizoarele Micro-LED de vârf la începutul acestui an la CES 2020. Ne așteptăm ca această serie Samsung Smart Mini-LED să fie prezentată online la CES 2021. Apoi modelele vor fi lansate la vânzare în primăvară, probabil la nivel global.

Sunt informații că această nouă serie va avea rezoluție 4K. Vor fi lansate mai multe modele, cel mai mic având o diagonală de 55 inch (139,7 centimetri). Vor mai fi în serie și modele de 65, 75 și 85 inch (215,9 centimetri).