Televizoarele Samsung 8K ar putea fi interzise din 2023 în Europa

301
Televizoarele Samsung 8K
Sursa foto: androidheadlines.com

Tehnologia 8K nu vine fără costuri, iar acest lucru este un lucru pe care Uniunea Europeană dorește să-l abordeze. Din această cauză, televizoarele 8K riscă să fie interzise în Europa anul viitor. Și da, aceasta include aparent gama de televizoare Samsung 8K din Europa.

De la 1 martie 2023, UE dorește să impună noi limite pentru cerințele energetice ale televizoarelor, potrivit AndroidHeadlines. Asociația industrială 8K Association, un grup de producători care dorește să facă televizoare cu rezoluție 8K mai populare, avertizează acum că noile reglementări ale UE sunt pur și simplu prea restrictive. Europa va stabili cerințe stricte de utilizare a energiei pe televizoare, iar aceste cerințe vor intra în vigoare anul viitor. Aceste cerințe energetice vor însemna că producătorii nu vor putea aduce pe piață televizoare care consumă multă energie.

UE impune restricții energetice, televizoarele Samsung 8K în pericol în Europa

După cum vă puteți imagina, televizoarele 8K consumă multă energie. Nu numai că ecranele sunt foarte pline de pixeli, dar rămân conectate 24/7. Aceste dispozitive sunt un coșmar pentru oricine încearcă să economisească energie. Din această cauză, televizoarele 8K ar putea fi interzise în Europa, iar televizoarele Samsung 8K sunt cele mai căutate.

Deci, aceasta nu este o veste bună dacă ești producător de televizoare, mai ales dacă te numești Samsung. În acest fel Samsung și alte companii riscă ca televizoarele lor 8K să fie interzise în Europa. Asociația 8K a lansat o declarație în care spune că: „Dacă nu se schimbă ceva, martie 2023 va reprezenta probleme pentru piața emergentă 8K. Limitele de consum de energie pe televizoarele 8K (afișajele bazate pe micro-LED) sunt setate atât de scăzute încât, în esență, niciunul dintre aceste dispozitive nu va trece”.

Rezoluția 8K se referă la o rezoluție de afișare cu o lățime de aproximativ 8.000 de pixeli. 8K UHD (7680×4320 pixeli) este cea mai înaltă rezoluție definită în Rec. Standard 2020. Primul televizor 8K a fost prezentat de Sharp la CES 2013.

Aceasta înseamnă că majoritatea dispozitivelor 8K de pe piață vor fi interzise. Acest lucru va afecta televizoarele Samsung 8K și în general toți producătorii de televizoare 8K. Din fericire, acest lucru nu este încă oficial. Proiectul de hotărâre este încă în stadii incipiente, așa că există șansa să nu treacă. Deoarece aceasta este o decizie majoră, UE probabil încă lucrează la toate documentele.

Dacă UE decide să nu treacă hotărârea, atunci producătorii de televizoare nu vor avea de ce să-și facă griji. Ceea ce este, de asemenea, norocos este că, dacă această reglementarea trece, nu va afecta o mare parte a pieței TV. Televizoarele 8K sunt încă un produs de nișă, dar televizoarele Samsung 8K sunt în top și aici.