Televizoarele Samsung vor veni cu o nouă premieră, colțuri rotunjite

1275

Samsung a brevetat un nou design pentru televizoare, colțurile noilor Samsung TV vor fi rotunjite. Va fi aceasta noua tendință pentru designul televizoarelor, acum că piața televizoarele curbate a mai scăzut?

Ecranul televizoarelor a suferit schimbări considerabile de-a lungul anilor, nu numai din punctul de vedere al calității imaginii, ci și al designului. Trecerea la televizoarele cu ecran plat a fost ceva extraordinar. Apoi am văzut că marginile din jurul ecranului au început să fie tot mai înguste, iar dimensiunile ecranului au crescut la dimensiuni de neimaginat. În plus, a venit rândul televizoarelor curbate. Acum probabil vine moda televizoarelor cu ecrane rorunjite.

„Are colțuri frumos rotunjite”, auzim adesea această expresie în industria electronică, în special când este vorba de telefoane inteligente și electronice de consum. Televizoarele, pe de altă parte, au de obicei formă dreptunghiulară. Ca un deschizător de drumuri cu televizoarele curbe, inovatoarea companie Samsung a patentat acum un televizor cu colțuri rotunjite.

Pe 12 octombrie 2017, Samsung a solicitat un brevet de invenție la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) pentru o „Aparatură de afișare”. Brevetul, aprobat la 3 mai 2018, descrie un televizor cu colțuri rotunjite. O atenție deosebită este acordată iluminării din spate. Tehnologia brevetată se aplică pe televizoare și monitoare. Televizorul poate avea un ecran OLED sau LCD. Ecranele OLED sunt cu auto-emise de lumină și, prin urmare, emit lumină. La televizoarele LCD, se folosește iluminarea din spate. Deși sunt posibile ambele tipuri de ecran, se explică numai utilizarea afișajului LCD. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece Samsung nu mai face televizoare OLED. Modelele actuale de televizoare QLED au iluminare LCD, la fel ca televizoarele LCD. Dar acest lucru se poate schimba în viitor.

WIPO – Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO. World Intellectual Property Organization este una dintre agențiile specializate ale Națiunilor Unite (ONU) pentru protecția drepturilor de proprietate din lume. A fost creată în 1967 și are are în prezent 191 de state membre.

Piața pentru televizoarele curbate a scăzut destul de mult. LG și Sony au decis deja să oprească complet producția de televizoare curbe. Samsung a lansat mai puține televizoare curbate în acest an decât anul trecut. Ar putea televizorul rotunjit să înlocuiască această piață? Cu siguranță nu pare de neimaginat.

Samsung a anunțat primul televizor MicroLED din lume la CES 2018 din Las Vegas la începutul acestui an. Acest nou tip de televizor utilizează LED-uri de dimensiuni micrometrice care pot emite lumină în sine, comparabile cu televizoarele OLED.

La începutul anului 2018 a apărut o marcă comercială de la Samsung pentru Micro QLED. Se presupunea atunci că aceasta este o combinație între tehnologia MicroLED și tehnologia QLED. La jumătatea lunii aprilie, Han Jong-hee, șeful Visual Display Business din Samsung, a confirmat acest lucru în timpul unui eveniment de lansare la Seul pentru modelele TV 2018.

Cele mai recente inovații TV sunt așteptate la IFA Berlin 2018 la sfârșitul lunii august. Aici, fără îndoială, vom auzi mai multe despre noile televizoare MicroLED. Poate că este prea devreme să vedem primul televizor Samsung cu colțuri rotunjite, dar pare să fie o îmbunătățire plauzibilă a designului pentru viitorul apropiat. Poate pentru CES 2019 Las Vegas.

SURSĂLetsgoDigital