Televizoarele inteligente Samsung Mini LED vor fi lansate anul viitor

469
Sursa Foto: via gizmochina.com

Tehnologia LED este de mai mulți ani în televizoarele inteligente, iar Samsung este în prim plan mondial în producția de televizoare. Acum mai multe companii au adoptat o versiune avansată a LED-urilor, televizoare Mini LED. În timp ce unele companii au lansat deja astfel de televizoare inteligente pe piață, Samsung este de așteptat să lanseze propria gamă Samsung Mini LED în scurt timp.

Samsung are deja două game-uri pentru televizoare inteligente premium – QLED și Micro LED. Următoarele televizoare cu LED-uri mini ale gigantului sud-coreean se vor alătura listei de oferte premium. Conform GizmoChina, Samsung dezvoltă un LED TV care folosește LED-uri mici cu dimensiuni de 100 până la 300 micrometri. Când acestea sunt utilizate ca sursă de lumină, ecranul poate fi mai luminos și oferă o imagine mult mai clară.

Aproximativ două milioane de Samsung Micro LED anul viitor

Se pare că Samsung intenționează să producă în jur de două milioane de televizoare Mini LED anul viitor. Aceste televizoare utilizează un QD Filter și LED-uri mini. În acest fel această nouă linie cu un pas deasupra televizoarelor QLED pe care Samsung le vinde deja. Cu toate acestea, compania sud-coreeană a prezentat deja televizoarele Micro LED de top, la începutul acestui an, la CES Las Vegas 2020

Se pare că Samsung plănuise să finalizeze procesul de producție a componentelor necesare în prima jumătate a acestui an și apoi să lanseze televizoare în a doua jumătate a anului. Dar recent au fost informații că gigantul tech nu a început încă producția de componente și, astfel, lansarea a fost amânată până anul viitor.

QD Filter – Filtru Color Quantum Dot. Filtrele de culori QD oferă avantaje deosebite noilor televizoare față de cele actuale. Afișajele au un unghi mai mare de vizualizare, sunt mai luminoase mai eficiente și mai subțiri.

Samsung Display, o filială a Samsung Electronics, lucrează de asemenea la o nouă tehnologie Quantum Dot Display (QD) pentru modele TV premium. Se preconizează începerea producției în masă a acestora începând cu anul viitor.

Samsung își lansează de obicei noile modele de televizoare la CES Las Vegas. Anul viitor această manifestare va avea loc online. Chiar și așa este posibil să vedem noile televizoare Samsung Mini LED prezentate cel puțin virtual. Rămâne de văzut prețurile pe care Samsung le va pune pe aceste noi televizoare inteligente Mini și Micro LED.