Samsung începe testele cu Android Pie pentru seria Galaxy A

1045

Gigantul sud-coreean Samsung a început testarea sistemului de operare Android Pie pentru unul dintre smartphone-urile din seria Galaxy A. Un Samsung Galaxy A7 (2018) care rulează Android 9 Pie a fost văzut pe site-ul etalon de referință Geekbench. Prin intermediul site-ului olandez SamMobile, am aflat că firmware-ul de test poartă versiunea software A750FNXXU1BRL1. Samsung a început testarea cu Android Pie pentru dispozitivele emblematice mai devreme decât de obicei. Acum, prin această apariție pe Geekbench, se pare că Samsung se mișcă rapid și pentru dispozitivele sale mai ieftine.

Acesta nu este primul semnal pe care gigantul coreean îl dă că ia actualizările mai în serios. Samsung a lansat actualizări de securitate regulate pentru mai multe dispozitive în ultimele luni. Și, chiar dacă este posibil ca nu pe toate piețele aceste actualizări să fi ajuns cu aceeași frecvență, ritmul general s-a accelerat considerabil.

Galaxy A7 (2018) – actualizarea Pie este în dezvoltare

Acum, acest lucru se poate extinde și la actualizarea cu noul sistem de operare Android 9 Pie. De fapt, programul beta Android 9 Pie pe Galaxy S9 și Samsung Galaxy Note 9 merge foarte bine. Este deja destul de stabil în ciuda faptului că este încă în fază incipientă, dacă ne raportăm mai ales la problemele cu programul beta pentru Android Oreo. Cu siguranță Samsung a pus serios osul la treabă, pentru dezvoltarea software-ului mai repede. Este posibil ca, prin Project Treble, Samsung să facă lucrurile să meargă mai ușor.

Project Treble este inclus în sistemul de operare Google Android. Este conceput pentru a face mai ușor, mai rapid și mai puțin costisitor pentru producători să actualizeze telefoanele cu o nouă versiune Android. Treble Project este pentru toate dispozitivele care sunt lansate cu Android 8.0 sau un sistem de operare ulterior.

Bineînțeles, acestea sunt presupunerile noastre, pentru că suntem dornici ca gigantul high-tech să ne dea încă un motiv de bucurie pentru sărbători. Testarea beta cu Android Pie pentru alte smartphone-uri existente în Galaxy A, cum ar fi Galaxy A6, Galaxy A8 (2018) sau Galaxy A9 (2018), nu a început încă. Momentan este în teste doar Samsung Galaxy A7 (2018).

Actualizarea Android 9 Pie pentru Samsung Galaxy S9 și Galaxy Note 9 este preconizată pentru luna ianuarie 2018. Proprietarii altor smartphone-uri Galaxy trebuie să mai aștepte câteva luni înainte de a se bucura de Android 9 Pie și de frumosul Samsung One UI.