Formă nouă, reguli noi: Testele de pliere a lui Galaxy Fold

775

Samsung a lansat Galaxy Fold în februarie alături de seria aniversară Galaxy S10. Venind cu un factor de formă complet nou smartphone-ul pliabil a intrat imediat în atenția tuturor. Samsung a dezvăluit multe din specificații și caracteristici dar, încă nu știm totul despre Galaxy Fold.

Că Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume nu mai este nici o noutate. De mulți ani gigantul tech este cel ce poartă coroana regală și o va purta mulți ani de acum încolo, conform NewsSamsung. Acest lucru se datorează mai multor factori cumulați în telefoanele Samsung. Calitatea materialelor componente, designul extraordinar, capacitățile de producție uriașe și nu în ultimul rând felul cum sunt controlate produsele finale înainte de a ajunge în mâinile utilizatorilor.

Vă prezentăm un clip-video în care se pot vedea testele la care este supus smartphone-ul Samsung Galaxy Fold, privind plierea. Cu o formă complet nouă, telefonul pliabil oferă moduri distractive și inovatoare de multitasking, vizionare de videoclipuri, jocuri și multe altele. Pentru acest lucru el trebuie deschis și închis de foarte multe ori. Sistemul de pliere trebuie să reziste la foarte multe utilizări.

Galaxy Fold trebuie să reziste la peste 200.000 de deschideri și închideri

Samsung a supus dispozitivul la multe runde de teste ample în laboratoarele unde este controlată fiabilitatea, pentru a se asigura și a asigura utilizatorii că Galaxy Fold poate face față la o folosire intensă. Astfel de teste sunt făcut și pentru celelalte smartphone-uri produse de Samsung. Și Galaxy S10, Galaxy Note 9, Galaxy S9 sau Galaxy S8 au trecut prin furcile caudine alte laboratoarelor Samsung. Este unul dintre lucrurile ce garantează calitatea și fiabilitatea telefoanelor Samsung.

Furcile caudine – expresia „a trece pe sub furcile caudine”, cu referire la situaţii dificile, în care se acceptă, de nevoie, condiţii grele, uneori chiar umilitoare, pentru a se ajunge la capătul unei probleme. Numele vine de la o strâmtoare din munți Apenini aflată la sud-est de Capua în Italia, mai precis la Caudium, unde romanii au fost învinşi de samniţi în anul 321 înainte de Hristos.

Firește, având în vedere designul smartphone-ului, un test de pliere a fost o parte esențială a evaluării durabilității lui Galaxy Fold. Acest test, verifică dacă Galaxy Fold poate depăși 200.000 de ori de plieri și deplieri. Acest lucru înseamnă aproximativ cinci ani de utilizare, dacă este folosit de 100 de ori pe zi.

Testul durează o săptămână întreagă pentru a executa acest număr deschideri/închideri. În timp ce amploarea încercării poate părea nesemnificativă pentru unii, Samsung a văzut-o ca fiind vitală pentru asigurarea durabilității designului articulat al dispozitivului și a afișajului Infinity Flex.