Testele SquareTrade nu arată o îmbunătățire a durabilității seriei Galaxy S10

889

Gama de smartphone-uri Galaxy S10 este acum disponibilă pentru cumpărare și costă între 750 și peste 1.000 de euro. Sunt o mulțime de bani, chiar dacă acestea sunt cele mai bune smartphone-uri de pe piață în prezent. Noul portofoliu aduce foarte multe îmbunătățiri, dar se pare că nu aduce și foarte multă durabilitate. Cel puțin asta vedem în urma testelor efectuate de SquareTrade.

Acum că sunt pe piață toată lumea vrea să știe cât mai multe despre seria Galaxy S10. Suntem interesați de noile caracteristici cum ar fi, senzorul de amprente în display, camerele foto, durata de viață a bateriei, încărcarea PowerShare și rezistența acestora în viața reală. Vă vom prezenta pe rând și în timp toate aceste lucruri. Mulți vor să știe cât de rezistent este un astfel de telefon din seria Galaxy S10. Este normal atunci când ai investit o sumă substanțială într-un smartphone.

Galaxy S10 standard este mai rezistent decât frații săi

Așa cum procedează de obicei când un nou smartphone ajunge pe piață, SquareTrade a efectuat testele sale pentru a măsura durabilitatea modelelor Galaxy S10. Acestea au fost lăsate să cadă liber de la aproximativ 1,8 metri, conform SamMobile. Este considerată distanța la care se folosește cel mai mult un telefon. Când se află în buzunar la pantaloni sau în poșetă, distanța posibilă de cădere este mai mică și în general telefoanele nu cad din aceste locuri. Cel mai expus este când îl avem în mână și este la ureche.

SquareTrade a constatat că seria Samsung Galaxy S10 nu este mai bună decât predecesorii săi cum ar fi Galaxy S8 sau Galaxy S9 și S9+. Nu este mai bună nici decât cele mai recente dispozitive iPhone. Sigur că nu ar trebui să fie o surpriză. Cele mai noi smartphone-uri emblematice Galaxy S10 au aceeași construcție din sticlă, adoptată de mulți alți producători de pe piață. Corning Gorilla Glass 6 este o sticlă rezistentă dar nu poate face nici ea minuni.

Picior – ca unitate de măsură. Este o unitate de măsură pentru lungime din cadrul sistemului imperial (anglo-saxon), având valoarea egală cu 12 inch adică 30,48 centimetri. Deși nu este o unitate SI (Sistemul Internațional), piciorul este încă utilizat pe scară largă la nivel internațional, în special în industria maritimă și aviatică.

Niciunul dintre modelele Galaxy S10 nu a supraviețuit căderilor repetate de la șase picioare – echivalentul a 1,83 metri, pe beton. Toate au crăpat destul de repede, deși în grade diferite. Dintre cele trei telefoane ce compun gama Galaxy S10, testele de cădere au arătat ca Galaxy S10e este cel mai puțin rezistent. O singură cădere de la această înălțime făcându-l inutilizabil. Galaxy S10 modelul standard, a fost cel mai rezistent din serie. Chiar mai rezistent decât iPhone Xs Max. Samsung Galaxy S10 a rămas funcțional după mai multe căderi și după crăpăturile din față și din spate.

Toate telefoanele cu design din sticlă sunt predispuse la deteriorări

Noile telefoane Samsung Galaxy S10 sunt dispozitive inteligente, sunt incredibile și frumoase. Testele noastre au constatat că noile ecrane AMOLED sunt încă predispuse la deteriorări atunci când cad pe beton. Acest lucru este valabil pentru toate modelele din sticlă, indiferent de costul telefonului sau designul lor. Toate sunt foarte susceptibile de a fi deteriorate„. A declarat Jason Siciliano, vicepreședinte Global Creative Director la SquareTrade. El a mai spus că așteaptă cu nerăbdare să testeze și pe Galaxy Fold după ce va fi lansat luna viitoare.