The Frame primește lucrări de artă de la Metropolitan Museum of Art

212
The Frame
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung colaborează cu Muzeul Metropolitan de Artă din New York pentru a aduce în The Frame unele dintre cele mai apreciate opere de artă ale muzeului. Selecția de lucrări de artă emblematice le permite utilizatorilor The Frame să transforme orice spațiu prin afișarea a peste 2.300 de lucrări de artă, inclusiv lucrări de la cei mai distinși artiști, muzee și creatori de gust din industrie.

Utilizatorii Samsung Art Store pot alege dintre 38 de piese dintr-o gamă largă de departamente ale muzeului american. Este inclusă aici artă americană, asiatică, egipteană, picturi europene, artă islamică și multe altele. Oferta include reproduceri digitale de înaltă rezoluție ale operelor de artă apreciate dintr-o varietate de culturi și perioade de timp găzduite la Metropolitan Museum of Art.

The Frame primește capodopere de Van Gogh, Degas sau Cézanne

Utilizatorii Samsung Art Store pot expune opere de artă îndrăgite în casele lor, inclusiv „The Rehearsal of the Ballet On Stage” a lui Edgar Degas (circa 1874); „Floarea soarelui” de Vincent van Gogh (1887); „Natura moartă cu mere și oală de primule” de Paul Cézanne (circa 1890); și „Circus Sideshow” („Parade du Cirque”) de Georges Seurat (1887-1888). Cea mai scumpă opera a lui Vincent van Gogh este Portrait of Dr. Paul Gachet, vândută în 1990 cu 83 milioane USD de Christie’s, New York.

Vincent Van Gogh (1853 – 1890) a fost un pictor olandez post-impresionist ale cărui lucrări au avut o influență profundă asupra artei secolului XIX. Van Gogh a realizat peste 2.000 de opere, ~900 de picturi și 1.100 de desene și schițe.

Proprietarii The Frame pot afișa, de asemenea, mai multe artefacte antice. Printre acestea o amuletă egipteană cu ochi wedjat (circa 1070-664 î.Hr.) și comori medievale, inclusiv „Unicornul se odihnește într-o grădină” (1495-1505), renumitul material textil francez și sud-olandez din Tapiserii Unicorn. Nu lipsește arta japoneză cu „Sub podul Mannen de la Fukagawa” a lui Katsushika Hokusai (circa 1830-1832). În plus, colecția conține opere de artă americane semnificative din punct de vedere istoric. Amintim aici „Washington Crossing the Delaware” (1851) a lui Emanuel Leutze.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Obiectivul muzeului din New York este de a dezvălui idei noi și conexiuni neașteptate cu lucrările sale de artă. În acest fel colaborarea cu Samsung Art Store, una dintre cele mai mari platforme digitale din lume, este binevenită. Prezentând arta din muzee și galerii din întreaga lume utilizatorilor The Frame din 42 de țări, Samsung Art Store explorează secole de artă, de la vechi maeștri precum Botticelli, Leonardo, Goya și Van Gogh până la artiști contemporani precum Shinique Smith și mulți alții.

Samsung The Frame – un televizor incredibil

„Magazinul de artă Samsung este onorat să colaboreze cu Muzeul Metropolitan de Artă. Astfel va aduce aduce opere de artă de renume mondial în milioane de case din întreaga lume”. A declarat Sang Kim, EVP și director general al Afacerii de servicii din America de Nord, Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „La Samsung, lucrăm în mod constant pentru a redefini experiența de divertisment prin inovație tehnologică. Suntem încântați să colaborăm cu o astfel de instituție emblematică. Astfel le permitem utilizatorilor să se bucure pentru prima dată de operele de artă semnificative din punct de vedere cultural ale Metropolitan Museum of Art printr-o pânză digitală modernă din confortul caselor lor.”

Magazinul de artă Samsung este disponibil pe The Frame by Samsung. Acesta este un televizor inteligent 4K cu un miliard de nuanțe de culoare. Rama aduce un plus de valoare acestui televizor viu, realist atunci când este pornit și un tablou când este oprit. Televizorul are un afișaj mat care reduce reflexiile luminii pentru un finisaj asemănător pânzei. Este un ecran perfect pentru prezentarea colecțiilor digitale de la Samsung Art Store.

Utilizatorii pot alege dintr-o colecție de rame diferite pentru a-și personaliza spațiul. De asemenea, pot cumpăra noul suport de perete cu rotire automată pentru a afișa conținutul pe verticală sau pe orizontală. În acest fel toate lucrările de artă pot fi vizualizate exact așa cum a intenționat artistul. Suportul de perete cu rotire automată este vândut separat. Suportul este compatibil cu modelele din 2022-2023 în dimensiuni de ecran de 43 inch, 50 inch (127 cm), 55 și 65 inch (165,1 centimetri).