Samsung optimizează Tizen pentru operarea aparatelor de uz casnic

1240

În 2012, Samsung a prezentat Tizen cu ambiția de a prelua cota de piață în sistemul de operare mobil, și să-și extindă prezența pe piața de software.

Văzând puține șanse în sectorul de operare mobil, gigantul tech Sud Corean a schimbat recent direcția de dezvoltare a sistemului, mergând în zona aparatelor de uz casnic.

Samsung a prezentat deja sistemul Tizen, la smartwatch-urile Gear, aparate de lux ca Smart TV, electrocasnice, precum și o soluție de mașină conectată.

Conform relatărilor Samsung va dezvălui în lunile următoare, un sistem Tizen optimizat, pentru operarea aparatelor de uz casnic.

„Samsung intenționează să dezvaluie sistemul Tizen pentru aparate de uz casnic – nu pentru smartphone-uri – până la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor”, a declarat o sursă Samsung pentru ziarul The Korea Herald.

În cazul în care o versiune nouă a sistemului Tizen este dezvoltată, aceasta va fi aplicată la toate aparatele de la Samsung, inclusiv la aparatele mici, cum ar fi aspiratoarele, a spus sursa.

Acest lucru este în conformitate cu cel mai recent anunț al gigantului tech cum că acesta va aplica internet wireless pentru toate produsele sale, cu scopul de a conecta dispozitivele folosind Tizen.

„Ne extindem liniile de produse bazate pe platforma Tizen. Și dispozitivele (inclusiv cele fabricate de mărci diferite) pot fi conectate, chiar atunci când acestea au sisteme diferite de operare”, a declarat un oficial de la Samsung . El a mai spus că cele mai multe dispozitive vor fi conectate la internet prin wireless sau Bluetooth.

Samsung ar putea avea un avantaj în zona aparatelor electrocasnice, deoarece are experiență și în sisteme mobile și electrocasnice, deși are concurenți serioși în alte firme de nivel mondial, cum ar fi Google, Apple, Intel și Qualcomm.

SURSĂKoreaHerald