Acasă Stiri Tizen Studio 3.0 lansat, aduce mai multe caracteristici noi

Tizen Studio 3.0 lansat, aduce mai multe caracteristici noi

Tizen Studio este un mediu integrat de dezvoltare – integrated development environment (IDE), pentru toate dispozitivele bazate pe Tizen. Fie că este vorba de dispozitive portabile, IoT, televizoare inteligente sau telefoane inteligente, Tizen Studio leagă toate instrumentele necesare, kitul de dezvoltare software, codul de probă și documentația din acestea.

Tizen Studio este IDE oficial pentru dezvoltarea de aplicații web și aplicații native pentru Tizen. Conform IotGadgets, Tizen Studio rulează pe Windows și Ubuntu, precum și pe macOS. Aplicațiile Tizen pot fi dezvoltate fără a se baza pe Tizen Studio oficial, atâta timp cât aplicația respectă regulile Tizen.

Samsung, forța care se află în spatele sistemul de operare Tizen, depune efort pentru ca acesta să ajungă la cât mai mulți dezvoltatori posibil. Eforturile Samsung au adus Tizen la un parteneriat cu Microsoft cu aproximativ doi ani în urmă. De asemenea, Samsung a lansat actualizări regulate la Tizen Studio, aducând permanent îmbunătățiri majore ale platformei. Mergând pe această direcție, soluția all-in-one pentru dezvoltatorii Tizen a fost actualizată acum la versiunea 3.0.

Cea mai recentă versiune a Tizen Studio de la Samsung promite să aducă multe noi caracteristici și corecții de erori. Toate acestea vor îmbunătăți în continuare performanța Tizen Studio IDE și a instrumentelor sale de lucru. În explicațiile care vin cu această nouă actualizare se subliniază câteva îmbunătățiri cheie care vizează SmartThings și TizenRT.

Tizen Studio 3.0 cu noi caracteristici pentu a îmbunătăți performanța
  • Samart Things. Pentru dezvoltatorii SmartThings, Tizen Studio suportă acum două modele de proces pentru profilele iot-5.0. Vor fi acum două fișiere json create, Master și Resurse, în comparație cu un singur fișier json, creat în profilurile IoT precedente. JSON este un acronim în limba engleză pentru JavaScript Object Notation și este un format de reprezentare și schimb de date între aplicații informatice. Master.json va conține informații despre dispozitive și configurație, în timp ce Resource.json va conține informații despre toate resursele. Modificările au fost introduse pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze o singură aplicație Master și mai multe aplicații Resurse.

SmartThings este o platformă deschisă pentru casele inteligente și internetul obiectelor pentru consumatori. A fost dezvolatată de compania SmartThings Inc. cu sediul în Mountain View, California. SmartThings a fost cumpărată de Samsung în august 2014 cu 200 de milioane de dolari.

  •  TizenRT. TizenRT sprijină acum crearea de baze de date, eliminând în mod esențial necesitatea instalării unor biblioteci separate și a uneltelor de lucru. Docker-ul vine acum cu tot ce este necesar pentru dezvoltarea TizenRT. Proiectul de construire a docker-elor are scopul de a contribui la extinderea suportului TizenRT pentru Windows în viitor.

Câteva alte caracteristici adăugate includ suport pentru versiunea Ubuntu 18.04 și upgrade pentru schema de păstrare a parolei de certificate, făcând-o mai sigură. De asemenea, SDB (Smart Development Bridge) vine cu noi completări. SDB gestionează mai multe conexiuni ale dispozitivelor și furnizează comenzi de bază pentru dezvoltarea aplicațiilor.

Tizen Studio 3.0 remediază, de asemenea, câteva erori din edițiile anterioare. SmartThings, de exemplu, instalează acum aplicații IoT fără certificatul și cheia serviciului Cloud. Nativ Builder UI, Component Designer și Enventor pentru Tizen 5.0, au fost oarecum încetinite cu ultima actualizare.

Stiri

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...