Tizen Studio 3.2 lansat, rezolvă unele probleme ale versiunii anterioare

833

Versiunea 3.2 a Tizen Studio, soluția integrată pentru dezvoltarea aplicațiilor Tizen, a fost lansată. Ca de obicei, noua versiune rezolvă o serie de erori de la versiunile anterioare și aduce, de asemenea, unele caracteristici noi pe platformă. Puteți descărca Tizen Studio versiunea 3.2 de pe site-ul Tizen Developers. Tizen Studio versiunea 3.1 a fost lansată în luna ianuarie a acestui an.

Samsung este încă singurul producător la nivel mondial de smartphone-uri care produce diferite dispozitive cu sistemul de operare Tizen. Smartphone-uri Tizen, smartwatch-urile companiei Samsung, televizoarele Smart și diverse alte aparate de acasă rulează sistemul de operare Tizen. Tizen Studio rulează pe Windows și Ubuntu, precum și pe Mac OS. Aplicațiile Tizen pot fi dezvoltate fără a se baza pe Tizen Studio oficial, atâta timp cât aplicația respectă regulile Tizen.

Versiunea Tizen Studio 3.2 cu noi caracteristici

Cea mai recentă versiune a Tizen Studio aduce câteva noi caracteristici platformei. Acesta adaugă un nou șablon de aplicație ceas pentru versiunea 5.0 wearables, precum și o nouă interfață de ceas pentru smartwatch-uri fără un cadran rotativ. Samsung a lansat Galaxy Watch Active fără ecranul rotativ luna trecută. Noua interfață vă permite să vedeți aplicația dvs. care rulează pe un dispozitiv virtual Galaxy Watch Active.

Problemele rezolvate includ inclusiv problemele pentru opțiunea „Strip” din comanda pachetului. Noua versiune reduce de asemenea semnificativ timpul de semnare a pachetelor. Acest lucru s-a realizat prin reducerea timpului de încărcare a profilelor de securitate inutile, conform IotGadgets.

Tizen Studio este un mediu integrat de dezvoltare – integrated development environment (IDE), pentru toate dispozitivele bazate pe Tizen. Fie că este vorba de dispozitive portabile, IoT, televizoare inteligente sau telefoane inteligente, Tizen Studio leagă toate instrumentele necesare, kitul de dezvoltare software, codul de probă și documentația din acestea.

Ca întotdeauna, cea mai recentă versiune are câteva probleme minore cunoscute pe care echipa de dezvoltare le va rezolva în versiunile ulterioare. Utilizatorii Mac OS pot soluționa unele probleme cu interfața de utilizator după actualizarea Tizen Studio. Această problemă se datorează cache-ului neclar din instalarea anterioară și ar trebui să dispară după o repornire a aplicației. Cu toate acestea, dacă problema persistă, puteți încerca să creați un spațiu de lucru nou și să importați proiectele în acesta.

Alte probleme cunoscute includ problema de compatibilitate cu Google Chrome (mai mare decât versiunea 54). De asemenea, aplicațiile Web de bază nu se instalează pe cardurile SD.