Televizoarele Samsung Neo QLED au primit certificarea VDE „Eye Care”

588
Televizoarele Samsung Neo QLED au primit certificarea Eye Care de la VDE
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că noua serie de televizoare Neo QLED din 2021 a primit certificarea „Eye Care – Îngrijirea ochilor”. Astfel televizoarele Samsung Neo QLED devin primele din 2021 care primesc certificatul „Îngrijirea ochilor” de la VDE în Germania.

Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) este un institut de certificare în domeniul ingineriei electrice din Germania, extrem de apreciat în lume. Această distincție subliniază angajamentul Samsung față de îmbunătățirea fiabilității televizoarelor și a interesului față de confortul utilizatorilor.

Samsung Neo QLED TV certificate Eye Care de VDE

Toate modelele Samsung Neo QLED 2021 care au fost testate au primit certificarea cuprinzătoare „Îngrijirea ochilor”. Este vorba despre modelele Samsung Neo QLED 2021 QN900, Samsung QN800, QN90 / 95. De asemene au fost certificate și modelele Samsung QLED QN85, Q80, Q70 și Q60, conform Samsung Newsroom.

Certificarea Eye Care include „Safety for Eyes – Siguranță pentru ochi” și „Gentle to the eyes – Delicat pentru ochi”. Tot aici sunt incluse și evaluările Flicker level – Nivel de pâlpâire, Uniformity – Uniformitate și Color fidelity – Fidelitatea culorilor.

VDE – Verband Deutscher Elektrotechniker a fost fondată în anul 1893 și are sediul în Frankfurt pe Main, Germania. Marca VDE reprezintă siguranța și calitatea în domeniul tehnologiilor electrice și electronice, informaționale și medicale.

Certificarea „Siguranță pentru ochi” este atribuită produselor cu niveluri de emisie de lumină albastră, raze ultraviolete și raze infraroșii. Acestea trebuie să se încadreze în „Exempt Group – Grupul scutit” conform clasificării limitelor de emisie stabilite de IEC. International Electrotechnical Commission (IEC) este o organizație internațională de standardizare pentru produse electrice, electronice și tehnologii conexe.

Certificarea „Delicat pentru ochi” arată că nivelul de suprimare a melatoninei de pe un dispozitiv îndeplinește standardul CIE. International Commission on Illumination (CIE) este autoritatea internațională pentru lumină, iluminare, culoare și spații de culoare.

Prin această certificare, televizoarele Samsung Neo Qled au fost recunoscute pentru îndeplinirea standardelor de uniformitate a calității imaginii și a fidelității culorilor, ambele elemente evaluând performanța de livrare a conținutului.

Yonghoon Choi, vicepreședinte executiv Visual Display Business la Samsung Electronics, a declarat: „În calitate de lider global al industriei TV de 15 ani, Samsung se angajează să dezvolte produse care oferă o calitate excelentă a imaginii și sunt centrate pe om”.