Transferul de date de la un iPhone la un Galaxy va fi mai ușor

105
Transferul de date de la un iPhone la un Galaxy va fi mai usoara
Sursa foto: via sammobile.com

Comutarea între diferite platforme mobile nu a fost și nu este nici acum ușoară. Dar, Uniunea Europeană încearcă să faciliteze lucrurile pentru a promova concurența și a opri monopolurile. Ne amintim că UE a mai luat recent astfel de măsuri și pentru standardizarea încărcării pe telefoanele mobile. Pentru a respecta Digital Markets Act al UE, Apple va facilita transferul de date de la un iPhone la un telefon Android.

Aceasta înseamnă că vă puteți comuta cu ușurință datele de pe un iPhone pe un dispozitiv Galaxy în viitor. Potrivit SamMobile, compania Apple dezvoltă soluții pentru un transfer mai ușor de date de la iPhone la Android, pentru a respecta astfel legea Digital Act a Uniunii Europene. Vă reamintim că din 2027 va intra în vigoare și Legea AI Act în UE. Până în martie 2025, va fi posibil să se schimbe și sistemul de navigare implicit pentru iPhone-uri în UE.

Ca parte a Digital Markets Act (DMA), Apple a dezvăluit că face modificări la iOS pentru a îmbunătăți portabilitatea datelor între iOS și „diferite sisteme de operare”. Apple a intenționat să aducă această schimbare pentru transferul de date cândva în toamna lui 2025. Documentul dezvăluie că Apple face și alte modificări pentru a se conforma DMA al UE, care intră în vigoare în perioada următoare.

Compania Apple nu va crea un instrument propriu pentru transferul de date. Totuși, alți producători de sisteme de operare pot folosi instrumente furnizate de Apple pentru a extrage datele utilizatorilor și pentru a-și construi propriile instrumente.

Google oferă în prezent o aplicație Comutare la Android care ajută la transferul de date. Pot fi transferate inclusiv contacte, aplicații gratuite, note, fotografii, mesaje text și videoclipuri. Cu toate acestea, nu orice poate fi transferat. Nu acceptă transferul de alarme, documente, jurnalele de apeluri, eSIM-uri, fișiere, parole, imagini de fundal și marcaje ale browserului web. Sperăm că viitoarea schimbare iOS va ajuta și la transferul acestor tipuri de date de utilizator.

Primul telefon mobil care a debutat cu tehnologia eSIM încorporată a fost Google Pixel 2, oferind suport dual SIM. După aceea, companiile Samsung și Apple au adăugat apoi tehnologia eSIM la seria Galaxy S20 și Apple iPhone XS.

Din ce înțelegem, Apple ar putea lansa o modalitate standard (sau API-uri) pe care alte mărci le pot folosi pentru a dezvolta instrumente de transfer de date. Ne așteptăm ca Samsung să folosească acele îmbunătățiri pentru a îmbunătăți aplicația Smart Switch pentru transferul de date.

Unele dintre soluțiile Apple pentru transferul de date includ o „soluție de comutare a browserului”. Astfel se va putea transfera date între browsere web de pe același dispozitiv. Această funcție va fi disponibilă la sfârșitul anului 2024 sau începutul lui 2025.