Tratament pentru cancer mamar realizat de Samsung Bioepis lansat în SUA

646
Sursa Foto: Samsung Bioepis

Tratamentul cancerului mamar produs de Samsung Bioepis, Ontruzant a fost lansat joi în SUA în parteneriat cu Merck. Este primul biosimilar oncologic produs de Samsung Bioepis disponibil în Statele Unite. Ontruzant este un biosimilar al medicamentului biologic de referință Heperceptin (Trastuzumab). Medicamentul Heperceptin a înregistrat venituri globale anuale de aproximativ 5,8 miliarde de dolari în 2019. Anul trecut vânzările din SUA au aproximativ 45% din vânzările globale de Herceptin.

Ontruzant este un tratament pentru cancerul mamar precoce și metastatic. Samsung Bioepis are intenția să vândă acest medicament la un preț cu 15% mai mic decât Herceptin. Medicamentul produs de subsidiara Samsung este comercializat în doze de 150 de miligrame și 420 de miligrame.

Samsung Bioepis a mai vândut și până acum medicamente în SUA

Ontruzant este al doilea biosimilar pe care Samsung Bioepis l-a lansat în SUA, cea mai mare piață farmaceutică din lume. Inițial Bioepis a lansat în 2017 un medicament pentru tratamentul artritei reumatoide – Renflexis, conform The Korea Herald. Compania Merck a fost responsabilă și de vânzările Renflexis în SUA. Un biosimilar este un produs medical biologic foarte asemănător cu un alt medicament biologic deja aprobat („medicamentul de referință”). Aceste medicamente sunt produse conform acelorași standarde de calitate, siguranță și eficacitate farmaceutice care se aplică tuturor medicamentelor biologice.

Subsidiara Bioepis are, de asemenea, aprobări de comercializare din SUA din partea FDA pentru alte două medicamente. Pentru biosimilarul său Enbrel (etanercept) și Humira (adalimumab). Ambele medicamente tratează artrita reumatoidă. Încă nu au fost lansate pe piața americană. Înființată în 2012, Samsung Bioepis este o companie biofarmaceutică angajată să realizeze servicii medicale accesibile tuturor. Bioepis este un joint-venture între Samsung Biologics și Biogen.

Merck & Co, este una dintre cele mai mari zece companii farmaceutice din lume. Merck a fost fondată de George Merck în 1891 și are sediul în New Jersey, Statele Unite. Își are originea în compania mamă germană Merck, care a fost înființată de familia Merck în 1668.

Ontruzant, medicamentul produs de Samsung Bioepis și comercializat de Merck este disponibil atât în flacoane cu o singură doză de 150mg, cât și în flacoane cu doze multiple de 420mg. Medicamentul va costa în SUA aproximativ 1.325$ pentru flaconul cu o singură doză de 150mg. Flaconul cu doze multiple de 420mg va avea un preț de aproximativ 3.709$.

În conformitate cu acordul semnat, Bioepis este responsabil pentru dezvoltarea pre-clinică și clinică, cu dezvoltarea și fabricarea proceselor. Studiile clinice și înregistrarea de reglementare pentru Ontruzant sunt făcute tot de subsidiara Samsung. Compania Merck este responsabilă pentru activitățile de comercializare a produselor aprobate în SUA.