Telefoanele Galaxy vor urmări tusea și sforăitul prin Digital Wellbeing

220
Tusea și sforăitul - Digital Wellbeing
Sursa Foto: SamMobile.com

Dacă ești cineva care dorește să iasă din rutina nesănătoasă de utilizare a smartphone-ului, funcția Digital Wellbeing de la Google este un însoțitor excelent de avut. A fost introdusă cu Android 9 și a devenit o parte esențială a tuturor telefoanelor și tabletelor Android. Vă poate ajuta să restricționați derularea nesfârșită pe TikTok și Instagram și să vă urmăriți sănătatea digitală.

Acum, site-ul 9to5Google a descoperit că Google lucrează la detectarea tusei și sforăitului. Acestea ar face parte din pachetul Digital Wellbeing pe dispozitivele Samsung Galaxy. În cea mai recentă actualizare beta a aplicației Digital Wellbeing, s-a descoperit că Google va oferi urmărirea sforăitului și a tusei. Este destinat să facă parte din secțiunea Modul Ora de culcare și va folosi microfonul telefonului pentru a asculta sforăitul sau tusea dvs.

Tusea și sforăitul vor putea fi urmărite pe telefoanele Galaxy prin Digital Wellbeing

De asemenea, Digital Wellbeing (bunăstare digitală) va funcționa în tandem cu urmărirea somnului de la Google Clock. Pentru cei care nu știu, funcția de urmărire a somnului de la Google Clock poate urmări cât timp ai dormit, folosind senzorul giroscop al telefonului și senzorul de lumină ambientală pentru a verifica dacă telefonul tău este nemișcat toată noaptea.

Puteți activa detectarea tusei și sforăitului în timpul orei programate de culcare, potrivit SamMobile. Acesta va fi listat alături de alte opțiuni, cum ar fi personalizarea afișajului (scale de gri și tema întunecată) și Nu deranja. Trebuie să activați această funcție și să acordați manual acces la microfon. Digital Wellbeing ar putea aduce detectarea și urmărirea tusei și sforăitului tuturor dispozitivelor Android.

Digital Wellbeing sau bunăstarea digitală. Este un termen folosit de profesioniștii din domeniul sănătății pentru a descrie modul în care oamenii interacționează cu tehnologia pentru o sănătate fizică și mentală care poate fi măsurată.

În special, senzorul va fi activ numai în timpul orelor predefinite. Datele despre tuse și sforăit vor apărea alături de informațiile existente despre utilizarea aplicației. O vizualizare săptămânală a graficelor, împreună cu numărul mediu de tuse și timpul de sforăit ar fi, de asemenea, vizibile.

Funcția viitoare vă poate arăta și momentul în care nu ați tușit sau sforăit în timpul culcării. Nu este clar când va ajunge această caracteristică în aplicația Digital Wellbeing sau dacă va fi sau nu disponibilă pentru toate telefoanele. Dar credem că va ajunge pe mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy.