Un Galaxy S21 FE cu procesor Exynos poate fi lansat în acest an

453
Un Galaxy S21 FE cu procesor Exynos poate fi lansat in acest an
Sursa Foto: via SamMobile.com

Potrivit unor noi informații din Coreea, Samsung are în vedere lansarea unei variante cu procesor Exynos pentru Galaxy S21 FE. Samsung are un motiv foarte bun pentru care face acest lucru. Varianta de Galaxy S21 FE cu procesor Exynos poate ajunge din cauza lipsei de cipuri.

După cum știți majoritatea dintre voi Galaxy S21 FE a fost întârziat. Cauza este lipsa de cipuri, problemă care afectează mai mulți producători de telefoane mobile și Samsung nu face excepție. Având în vedere succesul lui Galaxy S20 FE, volumul total de Galaxy S21 Fan Edition pe care Samsung vrea să le producă este uriaș.

Telefonul trebuia să sosească în august cu procesorul Qualcomm Snapdragon 888. Trebuia să fie lansat alături de Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 și Watch 4. Totuși, acest lucru nu se va întâmpla, Samsung Galaxy  S21 FE ar putea ajunge doar în octombrie. Mai rău, conform AndroidHeadlines, telefonul va fi lansat doar în Europa și SUA, din cauza lipsei de cipuri. Ei bine, din această cauză Samsung poate lua în considerare o variantă Exynos a telefonului, pentru a echilibra situația.

Galaxy S21 FE și într-o variantă cu procesor Exynos

Totuși, lansarea lui Galaxy S21 FE cu procesor Exynos nu înseamnă că dispozitivul va fi lansat pe alte piețe suplimentare. Este posibil ca Samsung să aibă probleme cu obținerea de suficiente cipuri Snapdragon 888 pentru SUA și Europa, dar nu putem ști cu siguranță. Samsung va folosi aproape sigur procesorul Exynos 2100 în smartphone-ul Fan Edition.

Exynos 2100 are un nucleu Arm Cortex-X1 de 2,9 GHz, trei nuclee CPU Cortex-A78 de 2,8 GHz și patru nuclee Cortex-A55 de 2,2 GHz. Pe partea de grafică Exynos 2100 are procesorul grafic GPU Mali-G78 MP14.

Procesorul Samsung Exynos 2100 este inclus în smartphone-urile din seria Galaxy S21 atât în ​​Europa, cât și în India. Snapdragon 888 este considerat a fi un cip superior în comparație cu Exynos 2100. În ceea ce privește performanța, cele două cipuri sunt apropiate, doar eficiența energetică a fost criticată la cipul Samsung. Dar Exynos 2100 nu este mai prejos ca performanță, dimpotrivă.

Posibil Exynos 2100 doar pentru modelele din Europa

Curios în legătură cu situația aceasta este faptul că Samsung produce procesorul Qualcomm Snapdragon 888. Divizia de cipuri Samsung este producătorul contractual al Qualcomm pentru Snapdragon 888 și furnizează astfel de cipuri din SUA din propriile fabrici. Cu toate acestea, deoarece Samsung își lasă subsidiarele să funcționeze independent, apare un astfel de blocaj curios.

Schimbarea procesorului Qualcomm cu unul Exynos probabil va afecta în primul rând Europa. Știm că Samsung a echipat deja modelele „normale” din seria S21 cu acesta în Europa. Cel mai probabil va merge tot cu Exynos pentru Europa. Cu toate acestea, în SUA și în alte câteva zone Samsung utilizează un cip Snapdragon.

Momentan nu știm în ce cantitate intenționează Samsung să utilizeze Exynos 2100 pe Galaxy S21 FE. Ar putea lansa doar un mic procent de telefoane, doar pentru a compensa diferența, sau am putea vedea o mai mare parte din modelele Fan Edition alimentate de Exynos 2100. Va trebui să așteptăm și să vedem.