Un nou mod Good Lock, Home Up personalizează ecranul de start

810
Sursa Foto: sammobile.com

Samsung a lansat un mod nou pentru aplicația sa de personalizare Good Lock, numit Home Up. Acesta introduce noi moduri în care vă puteți personaliza experiența One UI, în special în ceea ce privește ecranul de start și sertarul pentru aplicații. Vă permite să personalizați modul în care folderele apar pe ecranul de start și are setări suplimentare pentru efecte de neclaritate.

Home Up este un mod destul de interesant și unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut până acum. Pornind de la aspectul ecranului și dimensiunile pictogramelor, puteți personaliza aproape tot ceea ce vedeți pe ecran. Puteți alege între design dreptunghiular pentru foldere sau un design cu margini curbate. Și altceva, acum nu trebuie să puneți un nume folderului. Conform SamMobile, Home Up face acest lucru automat.

Noi opțiuni de personalizare a ecranului de start cu Home Up

Noul mod Home Up împarte noile sale funcții în trei categorii, respectiv Ecran de pornire, Folder și, Backup și Restore. Toate sunt binevenite și vă permit și personalizați o grămadă de lucruri pe smartphone-ul Samsung.

Secțiunea Ecran de pornire include opțiuni pentru controlul efectului de estompare a fundalului prin care îl puteți dezactiva în întregime sau setați un procent diferit. Aplicația vă informează că dezactivarea neclarității de fundal poate îmbunătăți performanța dispozitivului, așa că trebuie să o încercați. Alte adăugări vă oferă opțiunea de a activa bucla de pagină pentru sertarul aplicațiilor sau de a ascunde numele pictogramelor aplicației.

Secțiunea Folder conține opțiuni pentru a personaliza folderele ecranului de domiciliu. Puteți să le faceți pop-up într-o fereastră mai mică, în loc să le faceți să ocupe întregul ecran de start. Fereastra pop-up a folderului poate fi personalizată cu diferite culori de fundal și setări de transparență. Puteți face chiar și colțurile unui folder mai rotunde sau mai pătrate. O altă completare nouă vă oferă sugestii despre titlul folderului, alimentate de învățarea automată. Cu ajutorul învățării automate, Home Up sugerează automat numele și numește folderul în consecință. Cu toate acestea, această caracteristică este dezactivată în mod implicit atunci când utilizați folderele pop-up menționate anterior. Funcționează numai cu setările implicite ale folderului One UI.

Termenul de folder a fost folosit pentru prima oară acum mai mult de 60 de ani într-un sistem de calcul. Inițial folderele care sunt în toate sistemele de operare moderne se numeau directoare. Dosarul de hârtie (folder în engleză) este cel care a inspirat numele.

Backup-urile automate sunt acceptate în modulul Home Up

În sfârșit, secțiunea Backup și Restore nu se referă atât la personalizare, cât la backup pentru setările personalizate de Home Up. Puteți atinge butonul „Imediat – Immediate” pentru a face backup pentru setări la comandă, Puteți alege, de asemenea, între backup-urile automate la „1 oră” și „1 pe zi”.

Modulul Home Up nu este încă disponibil pe fiecare dispozitiv Samsung Galaxy. Home Up este un nou mod Good Lock, astfel încât aveți nevoie de Good Lock instalat pe telefon pentru a beneficia de aceste noi opțiuni. Good Lock nu este disponibil în fiecare regiune, iar Home Up nu este compatibil cu toate dispozitivele Galaxy încă. De exemplu, momentan nu funcționează pe Galaxy Fold sau Galaxy Tab S6, dar funcționează pe seria Galaxy Note 10.

În momentul scrierii acestui articol, versiunea inițială a Home Up (1.0.00.19) este disponibilă pe Galaxy Store. Dacă nu o puteți accesa (sau întreaga suită Good Lock), poate fi din cauza restricțiilor din anumite regiuni.