Unele telefoane Note 8 nu se mai încarcă după ce bateria a ajuns pe 0

3327

Samsung Galaxy Note 8 are o baterie extrem de sigură, bateria a trecut prin mai multe teste pentru a se elimina pericolul de autoaprindere, problemă apărută la Galaxy Note 7. Acum se pare că unele telefoane Galaxy Note 8 refuză să pornească odată ce bateria ajunge la 0% încărcare, practic când este descărcată complet. Unii utilizatorii au încercat diferite cabluri și încărcătoare pentru a se asigura că nu este o problemă cu încărcătorul, ci o problemă a telefonului.

Doar câțiva proprietari de telefoane Galaxy Note 8 au intrat în comunitatea Samsung, pe forumuri și pe site-uri ca Android Central să se plângă că Note 8 a încetat să se mai încarce, după ce au lăsat bateria să se descarce complet. Samsung a înlocuit telefonul, dar, ca în alte cazuri când au mai fost unele probleme cu telefoanele emblematice, Samsung nu a confirmat nimic oficial și nici nu a făcut nici un fel de declarație privind motivele pentru care acest lucru se întâmplă sau se poate întâmpla.

Informațiile spun că Samsung pare să înlocuiască telefoanele care au avut această problemă cu dispozitive renovate, ceea ce pare puțin ciudat. Spunem ciudat, având în vedere că fiecare smartphone Galaxy Note 8 ar trebui să fie acoperit de garanție pentru că este la doar câteva luni după lansare.

Conform Sammobile, până în prezent, se pare că doar telefoanele Galaxy Note 8 care au fost cumpărate de la operatorii de telefonie mobilă din America par a fi afectate. Utilizatorii Verizon Wireless, T-Mobile și Sprint au fost cei care au sesizat această problemă. Este posibil ca doar varianta cu procesorul Snapdragon a lui Samsung Galaxy Note 8 să se confrunte cu această problemă.

Sprint Nextel Corporation este una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din lume și al treilea operator de telefonie mobilă din Statele Unite după numărul de clienți. Sprint Nextel are sediul în Overland, Kansas. A fost fondată în 19 iunie 1899, acum 118 ani, ca Brown Telephone Company.

Repetăm, problema nu este prea răspândită, au fost doar câteva cazuri, dar este neplăcut să vezi că un telefon nou nu reușește să se încarce doar pentru că proprietarul său la folosit până bateria s-a descărcat complet.

De asemenea, nu este clar dacă aceasta este o problemă hardware sau software. Unii utilizatori declară că telefonul lor arată cercul de încărcare atunci când este conectat la o sursă de alimentare, dar refuză să se încarce. Alții spun că telefonul se încălzește când este conectat, dar ecranul rămâne negru. Este o temă similară cu încărcarea fără fir: lumina albastră de încărcare apare, dar telefonul nu se încarcă, sugerând că software-ul ar putea fi vina.

În acest moment nu se cunosc soluțiile problemei. Dacă defecțiunea este în software, este posibil să fi fost introdusă printr-o actualizare recentă a software-ului. Singura modalitate de a păstra telefonul în stare de funcționare este de a se asigura că este reîncărcat înainte ca bateria să ajungă la 0%.

Nu este clar momentan câte dispozitive sunt afectate de această problemă, conform informațiilor sunt doar câteva.