Un sfert din utilizatorii de telefonie mobilă din Coreea au abonament 5G

391
Un sfert din utilizatorii de telefonie mobila din Coreea au abonament 5G
Sursa Foto: koreaherald.com

A intrat deja în istorie că prima rețea 5G a fost lansată în Coreea de Sud. Tot de acolo vine și primul smartphone 5G lansat vreodată: Samsung Galaxy S10 5G. Situația economică și nivelul de trai din Coreea de Sud este printre cele mai ridicate din lume astfel că informațiile din acest articol nu vor mai surprinde pe nimeni. Acolo în jur de 25% din utilizatorii de telefonie mobilă au abonament 5G.

Conform ziarului sud-coreean The Korea Herald, aproximativ un sfert din abonamentele de telefonie mobilă din Coreea de Sud erau în rețelele 5G în luna august. Datele au fost făcute publice ieri de media mass-coreeană. Specialiștii din domeniu de acolo consideră că această creștere se datorează noilor smartphone-uri pliabile Samsung. Acestea au stimulat creșterea vânzărilor și trecerea multor utilizatori în rețelele de ultimă generație.

Tot mai mulți utilizatori de telefonie mobilă din Coreea trec la 5G

La sfârșitul lunii august 2021, existau peste 17,8 milioane de utilizatori de rețele de telefonie mobilă 5G. Acest număr reprezintă 24,8% din totalul de abonamente mobile din Coreea de Sud. În această țară există un număr de 71,9 milioane de abonamente la rețeaua mobilă, potrivit datelor furnizate de Ministerul Științei și TIC. Coreea de Sud are o populație de 51 de milioane, iar unele persoane au mai multe telefoane mobile.

Cea mai recentă cifră marchează o creștere de la aproximativ 17 milioane de abonamente 5G existente în luna iulie 2021. Sursele sud-coreene pun această creștere pe lansările telefoanelor pliabile Samsung Galaxy Z. Modelele Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 lansate la vânzare sfârșitul lunii august au stimulat foarte mult creșterea utilizatorilor de rețele 5G. Noile smartphone-uri pliabile Samsung sunt foarte populare aici, vânzările lor depășind 1 milion începând de luni 4 octombrie 2021.

Limba coreeană este o limbă izolată adică, nu este înrudită genealogic cu nicio altă limbă. Coreea este considerată una dintre societățile cele mai omogene din punct de vedere etnic din lume. Etnicii coreeni reprezintă ~96% din populație.

Totuși, aproximativ 70% dintre utilizatorii de telefonie mobilă erau abonați la rețelele 4G în august. Dar, trendul este în creștere rapidă în favoare 5G, deoarece operatorii de telefonie mobilă atrag tot mai mulți utilizatori către rețelele de ultimă generație.

Migrația utilizatorilor către 5G a fost mai lentă decât se credea inițial. După lansare, pe fondul reclamațiilor utilizatorilor privind viteza mai lentă decât cea așteptată și acoperirea limitată după lansarea 5G din aprilie 2019, au fost motivele reținerii utilizatorilor de telefoane mobile. Acoperirea 5G în Coreea de Sud este concentrată în prezent în Seul și în toate orașele importante. Acoperirea totală 5G la nivel național în Coreea va fi realizată anul viitor.