Va renunța Samsung la seria Galaxy Note de anul viitor?

982
Sursa Foto: Evan Blass @evleaks

Seria Samsung Galaxy Note 10 a adus pe piață două smartphone-uri de super-clasă, fiecare cu perechea sa de conectivitate 5G. Dar se pare că seria Galaxy Note, chiar cu foarte mulți fani, și-a pierdut din farmec în ultimii doi ani. Seria lansată anterior în același an, Samsung Galaxy S, având multe din caracteristicile seriei Note din toamnă.

Celebrul stylus Samsung S Pen este singurul ce face o diferență semnificativă între cele două. Nu este prima dată când acest lucru pune la îndoială necesitatea unei linii Galaxy Note separată, care să fie dusă mai departe de Samsung. Argumentul este că Samsung ar putea doar să adauge un S Pen la viitoarele sale modele Galaxy S pentru a satisface utilizatorii și fanii seriei Galaxy Note.

Posibilă contopire a seriei Galaxy Note cu seria Galaxy S

Se pare că gigantul high-tech sud-coreean se gândește și el la această posibilitate. Cel puțin așa înțelegem din cele mai recente tweet-uri provenite de la Evan Blass. El spune că Samsung are în vedere posibilitatea de a contopi seria Galaxy S și Galaxy Note sub un nou brand „Galaxy One”, începând de anul viitor. Acest lucru înseamnă că Samsung ar putea lansa un viitor Galaxy S11 sau cum se va numi, cu un S Pen și să sară peste următorul model de Galaxy Note.

Acest lucru pare a fi o strategie plauzibilă dar, sensibilă. În această situație Samsung rămâne fără o lansare a unui smartphone emblematic pentru a doua jumătate a anului. Numai că aici ar putea intra în ecuație Samsung Galaxy Fold. Cel puțin modelul din prima generație are performanțe bune pe piață, în Coreea de Sud fiind epuizat imediat. Evan Blass spune că seria Galaxy Fold va ocupa locul seriei Galaxy Note ca fiind telefonul pilot Samsung pentru a doua jumătate a anului.

Evan Blass este un blogger american și între anii 2010-2012 a fost editorul site-ului Pocketnow. El a căpătat notorietate cu mai multe scurgeri de informații despre smartphone-uri și tablete, care s-au adeverit. Între 2005-2008, Blass a ocupat mai multe funcții la site-ul AOL, inclusiv senior editor.

Conform site-ului Sam Mobile, nimic din toate acestea nu este confirmat momentan de Samsung, sunt doar pure speculații. Chiar dacă Evan Blass cunoscut mai ales ca @evleaks, are mai multe postări de încredere în astfel de zvonuri, momentan sunt doar zvonuri.

Mai important, toate acestea au sens dintr-o anumită perspectivă și poziționare de lansare pe piață, ceea ce face zvonul destul de plauzibil. Deci, nu vă mirați dacă Samsung ucide seria Galaxy Note anul viitor. Repetăm, momentan sunt doar speculații, vom vedea cum vor evolua lucrurile în perioada următoare.