Vânzările Samsung Biologics au atins un nivel fără precedent în Q3 2023

202
Samsung Biologics
Sursa foto: via koreaherald.com

Samsung Biologics, filiala Samsung Electronics care se ocupă de medicamente, a anunțat că a înregistrat vânzări record în Q3 2023. Subsidiara Samsung a depășit 1 trilion de woni (~741 de milioane de dolari) ca vânzări trimestriale pentru prima dată în trimestrul trei din acest an. Aceste vânzări au fost urmarea deschiderii celei de-a patra fabrici și a profiturilor generate de comenzile primite și onorate.

Potrivit datelor pentru perioada iulie-septembrie, vânzările Samsung Biologics au atins un record de 1,34 trilioane de woni, marcând o creștere de 18% față de aceeași perioadă a anului precedent. Profitul operațional a fost de 318 miliarde de woni în aceeași perioadă, în scădere cu 2% față de anul precedent. Vânzările și profiturile operaționale cumulate au fost de 2,6 trilioane woni și 763 de trilioane woni în al treilea trimestru al acestui an. Cifrele au fost  în creștere cu 29% și, respectiv, 14% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzări record pentru Samsung Biologics

Compania a spus că producția sa mai mare de medicamente a crescut vânzările în ansamblu. A patra fabrică cu o capacitate de producție de 240.000 de litri a intrat în plină funcționare în iunie. Noile comenzi de producție au contribuit, de asemenea, la câștiguri mai mari. Începând cu luna octombrie, comenzile cumulate de medicamente se ridică la aproximativ 11,8 miliarde de dolari.

Între timp, Samsung Bioepis, o filială Samsung Biologics care produce biosimilare, a înregistrat o scădere a rezultatelor sale financiare. Potrivit TheKoreaHerald, Samsung Bioepis a înregistrat 262 de miliarde de woni în vânzări și 49,2 miliarde de woni în profitul operațional, în scădere cu 3% și, respectiv, cu 37% față de anul precedent.

Won-ul este moneda oficială din Coreea. Won-ul este derivat din dolarul spaniol de argint. Un won este împărțit în 100 jeon, ca subunitate monetară. Jeonul nu mai este folosit în tranzacțiile zilnice și apare doar în cursurile de schimb valutar.

„Pentru a răspunde rapid cererii în creștere de produse biofarmaceutice, Samsung Biologics își construiește în prezent cea de-a cincea fabrică, cu scopul de a o finaliza până în aprilie 2025”, a declarat un oficial de la Samsung Biologics. A cincea fabrică, la finalizare, va avea o capacitate anuală de producție de 180.000 de litri. În acest an filiala Samsung Electronics a încheiat mai multe contracte cu Pfizer în valoare de 1,08 miliarde de dolari.