Vânzările de Flip 5 și Fold 5 ar putea atinge noi recorduri în acest an

199
Flip 5 și Fold 5
Sursă foto. YouTube

Telefoanele pliabile nu existată de mult, dar adoptarea lor nu a fost așa rapidă cum a sperat Samsung. Dar Samsung a făcut tot posibilul pentru a-și pune dispozitivele pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip în mâinile cât mai multor consumatori. Eforturile companiei au avut ca rezultat un oarecare succes, pliantele vânzându-se deja în număr similar cu cele ale seriei Galaxy Note. Dar, Flip 5 și Fold 5 vor bate toate recordurile de vânzări pliabile.

Samsung se așteaptă chiar ca livrările sale pliabile să le depășească pe ale smartphone-urilor Note datorită noilor pliabile. Trebuie să recunoaștem că este un obiectiv destul de ambițios. În același timp, este unul pe care sperăm că gigantul sud-coreean îl atingă cât mai repede posibil. Potrivit presei coreene, acest lucru s-ar putea să nu se întâmple în 2023. Dar se pare că Samsung va reuși să atingă pragul de vânzări de peste 10 milioane de pliabile pentru prima dată în acest an.

Posibil vânzări cu 10% mai mari pentru Flip 5 și Fold 5 față de Flip 4 și Fold 4

Potrivit SamMobile, care citează surse sud-coreene, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 se vor vinde cu 8-10% mai mult decât predecesorii lor în aceeași perioadă. Numai Galaxy Z Flip 5 ar putea reprezenta 60-65% din vânzări. În același timp, Galaxy Z Fold 5 ar putea reprezenta 30-35% din toate vânzările noilor telefoane pliabile Samsung.

Furnizorii de piese Samsung indică faptul că momentan comenzile de componente nu au depășit așteptările, dar nici nu au scăzut sub cifrele așteptate. Era de așteptat ca Samsung să comande între 12 și 13 milioane de componente pentru Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Cu toate acestea, numărul total este estimat a fi cu aproximativ 1 milion mai mic decât așteptările respective. Se spune că recesiunea economică globală este motivul din spatele acestei scăderi. Chiar dacă Samsung reușește să livreze cu 10% mai multe telefoane pliabile în acest an, vânzările totale ar putea depăși pragul de 10 milioane. Acest lucru reprezintă o bornă importantă.

Coreea de Sud este a șasea putere militară a lumii în 2023. Coreea are 6,7 milioane de oameni în armată, sau 12,9% din populație, iar serviciul militar este obligatoriu. SUA este pe primul loc, urmată de Rusia, China, India și Japonia.

Tot din surse din Coreea am aflat că Samsung va începe producția în masă a seriei Galaxy S24 luna viitoare. Mai mult, este de așteptat ca seria Galaxy S24 să fie anunțată în ianuarie. Este cu o lună înainte de intervalul de timp obișnuit al Samsung pentru noua generație din seria Galaxy S. Se pare că această lansare timpurie este răspunsul Samsung la cererea puternică pentru seria iPhone 15 recent lansată.