Vânzările de televizoare QLED 8K vor crește foarte mult în 2019

901

Piața de televizoare premium QLED 8K se va extinde într-un ritm exploziv în 2019. Este remarca președintelui Samsung Display, în ciuda unei prognoze mai puțin optimiste făcute de IHS Markit. În ianuarie, IHS Markit, o companie de cercetare de piață a prognozat o reducere a vânzărilor.

Conform companiei engleze, vânzările de televizoare 8K va crește într-un ritm mai lent decât se aștepta anterior. IHS Markit estimează pentru anul 2019 vânzări de aproximativ 338.000 televizoare, față de numărul 430.000 estimat inițial. Scepticismul față de televizoarele de 8K se datorează, în cea mai mare parte preocupărilor că produsele sunt prea scumpe. O altă problemă ar fi lipsa conținutului de programe, emisiuni și filme de 8K, potrivit KoreaTimes.

Televizoarele QLED de 8K în peste 60 de țări din 2019

Han Jong-hee, președintele Samsung Visual Display, a dat dovadă de încredere. „Vânzările de televizoare 4K au reprezentat peste 60% din totalul vânzărilor TV în cei cinci ani de la lansare. Pe măsură ce progresele tehnologice se accelerează și prețul scade utilizatorii vor trece la 8K”.

El a făcut aceste remarci la o conferință de presă organizată zilele trecute la Samsung Digital City, sediul firmei Samsung din Suwon. Un televizor QLED de 8K are de patru ori mai mulți pixeli decât un televizor UHD de 4K și de 16 ori mai mulți pixeli decât un televizor Full HD, dând o altă viață și intensitate culorilor și imaginilor. Samsung Electronics a anunțat că va extinde vânzările de televizoare QLED 8K în peste 60 de țări în acest an. Gigantul sud-coreean a început vânzările acestor televizoare premium în Coreea, Statele Unite, Europa și Rusia la sfârșitul anului 2018.

IHS Markit Ltd.Information Handling Services Markit fost fondată în 1959 în Londra, Marea Britanie. IHS Markit este lider mondial în furnizarea de informații, analize și expertize pentru principalele industrii și piețe din întreaga lume. Are peste 13.000 de angajați, experți în toate domeniile economiei și tehnologiei.

Televizoarele QLED 8K care urmează să fie lansate în acest an vor fi disponibile în șase dimensiuni, de la 55 la 98 inch. „Samsung Electronics depune întotdeauna eforturi pentru a conduce noile tehnologii și a sugera standarde de generație următoare”, a spus Han Jong-hee. „Vom continua să muncim pentru a conduce piața TV 8K și pentru a oferi consumatorilor cea mai bună experiență de vizionare„.

Samsung a evidențiat în mod special procesorul Quantum 8K

Compania a scos în evidență procesorul Samsung „Quantum 8K”. Acesta are o funcție care analizează rezoluția conținutului și îmbunătățește pe cel de calitate inferioară. Astfel un conținut de rezoluție inferioară este afișat aproape de rezoluția de 8K. În acest fel Samsung poate suplini lipsa momentană a unui conținut mai mare de emisiuni în 8K.

Alte companii globale, cum ar fi LG Electronics și Sony, precum și unele firme chineze s-au alăturat competiției pe piața QLED 8K. Acestea au prezentat cele mai recente produse în timpul Consumer Electronics Show din Las Vegas, în ianuarie.