Vânzările de telefoane în SUA au scăzut cu 25% în Q2, Samsung stă bine

578
Sursa Foto: counterpointresearch.com

Efectele COVID-19 încep să se simtă tot mai mult pe toate piețele de smartphone-uri din lume, inclusiv în SUA. Ultimul studiu de piață efectuat de Counterpoint Research în SUA arată că vânzările au scăzut cu 25% în Q2 2020. Samsung a fost cel mai puțin afectat de această scădere în timp ce companiile chineze precum ZTE, OnePlus și Motorola au fost cele mai rănite.

Spre deosebire de alte regiuni, SUA este în principal o piață de smartphone-uri offline. Deoarece majoritatea magazinelor fizice au fost închise ca parte a blocajelor pentru a reduce răspândirea coronavirusului de la jumătatea lunii martie, aprilie a fost cea mai slabă lună pentru vânzarea smartphone-urilor. Chiar și așa Samsung stă cel mai bine în SUA privind scăderea vânzărilor.

Aprilie a înregistrat printre cele mai slabe vânzări în trimestrul doi pe teren propriu. Primele blocaje din SUA au fost anunțate la mijlocul martie și a durat până la jumătatea lunii aprilie. Aproape 80% din canalele de vânzări de smartphone-uri din țară au fost închise în aprilie, ceea ce a dus la scăderea vânzărilor cu peste 50%.

Samsung are cea mai mică scădere pe piața din SUA

Cu toate acestea, piața a început să se revină din mai până în iunie, conform Counterpoint Research, citată de GizmoChina. În această perioadă vânzările au fost mult mai mari raportat la aceeași perioadă din anul 2019. Acest lucru s-a produs din cauza deschiderii magazinelor operatorilor de telefonie mobilă, susținut și de cererea foarte mare de telefoane mobile.

Vorbind despre vânzările pe trimestrul doi din acest an, vânzările au scăzut pentru toți jucătorii majori. Cu toate acestea, Samsung a trecut cel mai bine peste această perioadă cu doar o scădere de 10%. Gigantul tech a fost urmat de Alcatel cu o scădere de 11%. Vânzările companiei americane Apple au scăzut cu 23% iar ale companiei LG Electronics 35%.

Alcatel este un brand francez de telefoane mobile fondat în 2004. Alcatel este acum deținut Nokia și utilizat sub licență de către compania chineză TCL Technology. În 2012, Alcatel a câștigat premiul International Forum Design iF pentru modelul One Touch 818.

Pe de altă parte, ZTE a fost cea mai afectată companie, cu o scădere a vânzărilor de 68%. Poveste similară pentru Motorola (62%) și OnePlus (60%) deținute de Lenovo. Vă reamintim că aceste două companii au lansat smartphone-urile lor cele mai scumpe în al doilea trimestru al anului 2020.

Mai mult, activările de telefoane din seria Galaxy S20 au fost cu 38% mai mici decât cele din seria Galaxy S10 în aceste patru luni. Apple iPhone SE 2020 s-a vândut bine iar peste 30% dintre cumpărători sunt posesori de telefoane Apple mai vechi. Interesant este că 26% dintre noii utilizatori au fost cei care au trecut de la Android, lucru care se întâmplă destul de rar.