Vânzările de televizoare au crescut în Q3 2020 pe fondul pandemiei

526
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Se așteaptă ca piața mondială de televizoare să se extindă în al treilea trimestru al anului 2020. Informați vine de la compania de studiu de piață Omdia, via The Korea Herald. Cauza: cererea foarte mare și în creștere pe fondul pandemiei de coronavirus. Este o mană cerească pentru companiile sud-coreene Samsung și LG Electronics care conduc, în această ordine, în cota de piață TV la nivel global.

Vânzările globale de televizoare din perioada iulie-septembrie (Q3 2020) sunt estimate să ajungă la 56,88 milioane de unități. Este o creștere cu 2,08 milioane de televizoare, sau 3,8% față de acum un an, potrivit companiei de cercetare de piață Omdia. Compania Omdia a prezis că vânzările de televizoare premium, ale celor două mărci sud-coreene, vor crește brusc în Q3 2020.

Vânzările de televizoare QLED vor crește cu 83,9% față de Q3 2019

Odată cu creșterea tendinței oamenilor de a rămâne acasă și promoțiile agresive ale producătorilor de televizoare vor conduce la vânzări foarte mari în al treilea trimestru al anului 2020, a spus Omdia. Conform companiei de studiu de piață, Samsung va avea cel mai mult de profitat din acest lucru.

Se preconizează că piața globală a televizoarelor QLED, condusă de Samsung, va crește la 2,44 milioane de televizoare. Este o creștere 83,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp piața globală a televizoarelor OLED, ar fi trebuit să se extindă la 904.000 unități, în creștere cu 35,7% față de acum un an.

Mană cerească – sursa expresiei este una biblică şi are legătură cu Vechiul Testament. Acolo se spune despre surpriza pe care Dumnezeu le-a făcut-o israeliţilor plecaţi din Egipt şi aflaţi în pustiu. Le-a picat din cer o hrană gustoasă gata preparată zi de zi, dimineaţa şi seara.

Samsung și LG sunt primii doi furnizori de televizoare din lume începând cu prima jumătate a anului 2020, potrivit Omdia. Samsung are 31,3% din piața mondială a televizoarelor în termeni de valoare, LG preluând o cotă de piață de 17%. Omdia se aștepta ca vânzările de televizoare la nivel global să ajungă la 66,43 milioane de unități în Q4 2020. Vor fi promoții mari în timpul sărbătorilor de iarnă, deși cifra de vânzări estimată este mai mică decât cele 68,61 milioane de unități vândute în Q4 2019.

Pe parcursul întregului an 2020, compania Omdia a prezis că piața globală a televizoarelor va scădea cu 3,3%. Va ajunge la un total de 215,56 milioane de televizoare vândute pe tot parcursul anului 2020.