Seria Galaxy S23 poate primi o versiune specială Snapdragon 8 Gen 2

217
Seria Galaxy S23 poate primi o versiune speciala a Snapdragon 8 Gen 2
Sursa foto: via androidheadlines.com

Seria Samsung Galaxy S23 poate primi o versiune specială a procesorului Snapdragon 8 Gen 2. Potrivit cunoscutului Ice Universe, viitoarele modele Galaxy vor avea o versiune exclusivă de înaltă frecvență a cip-setului Qualcomm. Gigantul sud-coreean se pare că trece la all-in cu Snapdragon pentru seria Galaxy S23, renunțând definitiv la procesorul intern Exynos.

După luni de zvonuri, Qualcomm a confirmat oficial la începutul acestei luni că seria Galaxy S23 va fi alimentată de noul procesor Snapdragon la nivel global. Cu toate acestea, în timpul lansării procesorului cu câteva zile în urmă, gigantul american de cipuri nu a inclus numele Samsung pe lista partenerilor săi. Asta a creat confuzie dacă flagship-urile Galaxy alimentate cu Exynos mai trăiesc încă un an, potrivit AndroidHeadlines. Lista Qualcomm include producători care vor folosi cipul standard Snapdragon 8 Gen 2.

Versiune specială Snapdragon 8 Gen 2 pentru seria Galaxy S23

Procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 standard are numărul de model SM8550-AB. Și așa cum a speculat Ice Universe, cip-setul ar trebui să primească și o versiune de înaltă frecvență cu numărul de model SM8550-AC. Și, se pare că acesta va sta în interiorul seriei Galaxy S23. Această versiune specială, care va fi exclusivă pentru noile flagship-uri Samsung, va avea nucleul Kryo Prime bazat pe Cortex-X3 tactat la o frecvență mai mare, permițând performanțe de vârf mai rapide.

Pentru recapitulare, cipul standard Snapdragon 8 Gen 2 are nucleul său principal funcționând la o frecvență maximă de 3,2 GHz. Versiunea specială, între timp, merge până la 3,36 GHz. Acest lucru a fost confirmat și de recentele teste de referință cu seria Galaxy S23. În ultimele săptămâni, toate cele trei modele Galaxy S23 au apărut pe Geekbench cu Snapdragon 8 Gen 2, inclusiv versiunea europeană a Galaxy S23 Ultra. Acestea dispun de acest procesor Snapdragon cu frecvență mai mare.

Frecvența unui procesor (viteza de ceas) este una dintre specificațiile sale cheie. Are un impact major asupra vitezei de încărcare a programelor și asupra cât de bine rulează un dispozitiv. O frecvență mai mare înseamnă un procesor mai rapid.

Nu este clar dacă acest procesor exclusiv va aduce mai mult decât un nucleu de procesor standard pentru seria Galaxy S23. Sperăm că Samsung va colabora cu Qualcomm pentru mai multe optimizări și o integrare mai profundă între hardware și software. Cu noul procesor acum oficial, ar trebui să vedem în curând performanța sa în lumea reală.

Samsung plănuiește să dezvăluie seria Galaxy S23 la începutul lui 2023. Telefoanele ar trebui să ajungă pe piață până în februarie anul viitor, dacă nu în ianuarie. Trioul Galaxy S23 va rula pe Android 13 și One UI 5.1.