Seria Galaxy S23 primește procesor Snapdragon 8 Gen 2 în Europa

324
Seria Galaxy S23 primeste procesor Qualcomm in Europa
Sursa foto: via galaxyclub.nl

Acum este cu adevărat sigur: versiunile europene ale seriei Galaxy S23 vor primi și procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Un test efectuat cu acest procesor pe site-ul de referință Geekbench 5 oferă dovada definitivă. Deci seria Galaxy S23 – Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra – vor avea în Europa și procesoare Qualcomm.

Erau deja multe de aflat în legătură cu procesorul pe care Samsung îl va pune în curând în seria Galaxy S23. Mai multe zvonuri au sugerat șansa că va primi noul Snapdragon 8 Gen 2 al Qualcomm peste tot în lume. Dar anul trecut am auzit exact același lucru despre seria Galaxy S22. Și după cum știți, seria S22 a apărut în Europa cu un procesor Samsung Exynos. Mai mult: acum Samsung Exynos 2300 este într-adevăr în dezvoltare.

Acum un test pe Geekbench 5 cu numărul de model SM-918B, (B este pentru Europa) a fost făcut cu noul procesor high-end al Qualcomm. Mai exact, este vorba despre Samsung Galaxy S23 Ultra care a apărut în baza de date Geekbench ieri. Dispozitivul, cu numărul de model SM-S918B, arată aceleași detalii pe care le-am găsit cu ceva timp în urmă pentru versiunea americană a dispozitivului. Noul procesor este testat sub numele de cod Kalama și are un nucleu foarte rapid, cu o viteză de ceas de până la 3,36 GHz. Patru nuclee „normal rapide” rulează la 2,8 GHz, în timp ce cele trei nuclee economice au o viteză de ceas de până la 2,02 GHz. GPU-ul Adreno 740 oferă artificii grafice.

Galaxy S23 Ultra (SM-S918B) pentru Europa cu Snapdragon 8 Gen 2

Un detaliu potențial dezamăgitor este memoria de lucru. În modelul testat, acesta este „doar” 8GB. Este la fel de mult ca în Galaxy S22 Ultra, dar mai puțin decât în Galaxy Z Fold 4. Galaxy S23 Ultra este, desigur, testat pe Android 13 și are două scoruri frumoase pe Geekbench – 1.504 în single-core și 4.580 în multi-core.

Dacă vorbim despre europeanul Galaxy S23 Ultra, mai multe detalii ale dispozitivului sunt deja cunoscute. De exemplu, știm că va avea o cameră principală de 200MP. De asemenea, am aflat că dispozitivul are un modul foto cu o cameră cu teleobiectiv, cum au Galaxy S21 Ultra și Galaxy S22 Ultra. Cu alte cuvinte: o cameră de 10MP cu zoom optic de 3x și o cameră de 10MP cu zoom optic de 10x.

Teleobiectivul Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM pentru aparate foto este considerat unul dintre cele mai bune din lume. Are dimensiunea 94 x 203 mm și o greutate de 1,805 kg. Costă aproximativ 1.300 de euro.

La fel ca predecesorii săi, Galaxy S23 Ultra are o baterie de 5000 mAh. Bateria nu poate fi mult mai mare deocamdată, din cauze obiective. În cele din urmă, dispozitivul are un S Pen pe care îl puteți depozitați în corp. Trebuie să recunoaștem că este un lucru demn de remarcat.

Data de lansare a seriei Galaxy S23 este în jurul datei de 17 februarie, potrivit GalaxyClub. Nu știm prețurile, dar ne așteptăm la o creștere față de modelele anterioare. Aceasta este pur și simplu situația de pe piața electronică, în combinație cu situația economică globală. Dar acum este cu adevărat sigur că în Europa, sperăm și în România, vor fi disponibile telefoanele din seria Galaxy S23 cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2.