Virgin Media O2 UK testează echipamente de rețea Samsung 4G și 5G

328
Samsung va furniza echipamente 4G si 5G pentru Virgin Media O2 din UK
Sursa Foto: prin rcrwireless.com

Samsung a anunțat o înțelegere pentru furnizarea de echipamente de rețea compatibile Open RAN pentru testele 4G și 5G efectuate de Virgin Media O2. Compania din UK a declarat că testele vor verifica capacitatea și performanța soluțiilor de rețea Samsung 4G și 5G în rețeaua sa. De asemenea, va fi evaluată și interoperabilitatea acestora cu rețelele 2G și 3G mai vechi.

Pentru aceste teste compania Samsung va furniza soluțiile sale cele mai avansate din domeniu. Acestea includ unitatea sa de bandă de bază, stațiile MIMO 5G Massive, precum și cele 4G atât pe spectre de bandă joasă, cât și de bandă medie.

Virgin Media O2 colaborează cu Samsung pentru 5G

Suntem încântați să colaborăm cu Virgin Media O2. Vrem să demonstrăm pregătirea soluțiilor noastre de rețea 5G pentru implementare în Marea Britanie și capacitățile noastre de a aduce experiențe mobile 4G și 5G imersive și fiabile utilizatorilor”. A spus Woojune Kim, Vicepreședinte executiv, șef global de vânzări și marketing, afaceri rețele la Samsung Electronics, conform Sennit. „La Samsung, îmbunătățim continuu experiențele mobile prin soluții puternice de rețea care avansează și conduc 5G la noi niveluri”.

Samsung face progrese în Europa după ce a obținut victorii importante ale rețelei comerciale 5G în SUA cu Verizon. Este un furnizor principal Open RAN pentru Vodafone UK și lucrează și cu Vodafone Spania. Samsung are o colaborare similară de încercare a rețelei 4G / 5G și cu operatorul polonez Play. Samsung lucrează în colaborare cu Deutsche Telekom și în Republica Cehă pentru implementarea rețelelor 5G.

Virgin Media O2 este o societate mixtă între Liberty Global și Telefónica din UK  lansată în iunie 2021. Virgin Media O2 a devenit una dintre cele mai mari companii de telefonie mobile din Marea Britanie. Are aproximativ 47 de milioane de abonați din domeniul mobil, TV și telefonie fixă.

Jeanie York, Chief Technology Officer la Virgin Media, a declarat: „Diversitatea furnizorilor este crucială pentru dezvoltarea unor rețele sigure și eficiente. Așteptăm cu nerăbdare să realizăm aceste încercări inițiale cu Samsung. Este o etapă importantă în călătoria noastră continuă de a oferi cea mai bună experiență 5G posibilă pentru clienții noștri”.

Anunțul colaborării a primit binecuvântarea și de la Julia Lopez. Ea este ministrul de stat la Departamentul Digital, Cultură, Media și Sport din Marea Britanie. Julia Lopez a declarat că este fantastic să vedem că Virgin Media O2 și Samsung „lucrează împreună pentru a spori concurența, rezistența și divesitatea pe piața 5G„.