Cum să utilizați vizualizarea pe ecran împărțit pe dispozitivele Samsung

342
Cum sa utilizati vizualizarea pe ecran impartit pe dispozitivele Samsung
Sursa foto: slashgear.com

Comutarea înainte și înapoi între cele două aplicații mobile preferate poate fi o adevărată durere. Nu este frustrant dacă urmărești o emisiune de gătit pe YouTube, dar trebuie să treci constant la aplicația ta de e-mail pentru a trimite un mesaj șefului despre despre o problemă urgentă? Din fericire, aceasta nu mai este o problemă pentru utilizatorii de telefoane Samsung Galaxy, datorită magiei vizualizării pe ecran împărțit. Această caracteristică există încă de la Android 7.0 Nougat ca mijloc de a profita la maximum de telefoanele cu ecran mare.

Afișând două aplicații una lângă alta sau una peste alta, caracteristica permite utilizatorilor să interacționeze cu ele în același timp. De-a lungul anilor, vizualizarea pe ecran împărțit a devenit una dintre cele mai utile caracteristici Android, în special pentru multitasker-ul pasionat. Telefoanele Samsung Galaxy au vizualizarea pe ecran împărțit și oferă utilizatorilor câteva moduri diferite de a accesa funcția. Mai jos, prin intermediul Slashgear, vă arătăm cum să faceți acest lucru.

Utilizați vizualizarea pe ecran împărțit prin intermediul aplicațiilor recente

Dacă ați lansat anterior cel puțin una dintre cele două aplicații alese, puteți utiliza aplicațiile recente pentru a le deschide într-o vizualizare cu ecran divizat pe telefoanele Samsung. Pentru a face acest lucru urmați pașii de mai jos:

  • Selectați butonul Recent (trei linii verticale) din partea de jos a ecranului pentru a vedea aplicațiile pe care le-ați deschis recent. Dacă aveți butonul ascuns în favoarea gesturilor, va trebui în schimb să glisați în sus din partea stângă jos a ecranului.
  • Mergeți către aplicația pe care doriți să o utilizați într-o vizualizare cu ecran divizat, apoi apăsați pe pictograma acesteia situată în partea de sus a ferestrei aplicației.
  • În meniul care apare, atingeți opțiunea „Deschidere în vizualizare pe ecran divizat”. Aceasta va deschide parțial aplicația și o va lipi în partea de sus a ecranului.
  • Jumătatea inferioară a ecranului va prezenta alte aplicații recente. Atingeți a doua aplicație pe care doriți să o deschideți. Alternativ o puteți căuta prin bara de căutare sau o puteți găsi în sertarul aplicației.
  • După ce ați localizat a doua aplicație dorită, pur și simplu atingeți-o. Se va deschide automat în jumătatea inferioară a ecranului.

Utilizați vizualizarea pe ecran împărțit prin panoul de margine al telefonului Samsung Galaxy

De cele mai multe ori, nu intenționați să utilizați vizualizarea pe ecran împărțit până când apare nevoia. De exemplu, când urmărești un tutorial pentru școală pe Facebook și apoi, brusc, trebuie să folosești calculatorul. Desigur, nu doriți să părăsiți aplicația doar pentru a face un calcul rapid.

În acest caz, folosirea panoului de margine pentru a împărți ecranul în dispozitivul dvs. Samsung Galaxy este mai avantajoasă. Panoul de margine face parte din interfața Samsung One UI. Este mica filă translucidă situată pe partea laterală a ecranului care, atunci când glisează, se deschide pentru a dezvălui aplicații, instrumente și widget-uri. Pentru a utiliza vizualizarea pe ecran împărțit cu panoul de margine, va trebui să:

  • Lansați prima aplicație și păstrați-o deschisă (nu ieșiți din aplicație!).
  • Glisați pe fila translucidă pentru a dezvălui panoul de margine.
  • Alegeți a doua aplicație pe care doriți să o utilizați. Dacă nu o găsiți pe panoul dvs., selectați pictograma meniului și apoi alegeți aplicația din sertarul de aplicații.
  • Apăsați și mențineți apăsată aplicația de care aveți nevoie. Apoi, trageți și plasați-o în partea de jos sau de sus a ecranului.

Rețineți că nu orice aplicație mobilă poate fi utilizată într-o vizualizare pe ecran divizat. Unele aplicații, în special jocurile cu comenzi complexe, necesită un ecran complet pentru cea mai bună experiență. Cu toate acestea, această caracteristică este în continuare un utilitar obligatoriu dacă doriți să vă creșteți productivitatea în timp ce sunteți pe telefon.