Vodafone și Samsung au lansat primul site 5G Open RAN din Marea Britanie

254
Vodafone si Samsung au lansat primul site 5G Open RAN din Marea Britanie
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Vodafone UK au anunțat că au pornit primul site 5G Open RAN din Regatul Unit care transportă trafic live pentru clienți. Acest site, situat în Bath, Marea Britanie, marchează începutul arhitecturii de rețea Vodafone Open RAN în Europa. Vor urma în scurt timp peste 2.500 de site-uri suplimentare 5G Open RAN.

Pentru a anunța implementarea primului lor site, Vodafone și Samsung au finalizat cu succes un apel video 5G în direct utilizând rețeaua de acces radio virtualizată 5G (vRAN) de la Samsung. A fost primul apel comercial din Marea Britanie în 5G Open RAN, între Andrea Dona, Vodafone UK Chief Network Officer și Julia Lopez, ministru de stat pentru mass-media, date și infrastructură digital în guvernul Regatului Unit.

În iunie 2021, companiile au anunțat că Vodafone UK a selectat Samsung ca furnizor principal pentru a sprijini o implementare comercială 5G la scară largă, bazată pe o arhitectură Open RAN alimentată de vRAN în Europa.

Vodafone și Samsung – primul site 5G Open RAN din UK

Open RAN poate schimba radical industria telecomunicațiilor și suntem încântați să susținem tehnologia în Marea Britanie”. A declarat Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK, conform Samsung Newsroom. „Acesta este un ecosistem care are doar câțiva ani, dar progresul pe care l-am făcut până acum este remarcabil”.

„Samsung este mândru să colaboreze cu Vodafone UK pentru a porni primul site 5G Open RAN din Marea Britanie”. A declarat Thomas Riedel, șeful Samsung Networks Europe la Samsung Electronics. „Acest lucru va ajuta la furnizarea soluțiilor noastre 5G vRAN de calitate pentru milioane de clienți Vodafone UK. Așteptăm cu nerăbdare să depășim granițele inovației tehnologice și să sprijinim călătoria 5G în Europa”.

În următoarele luni, Vodafone și Samsung vor testa parametrii și caracteristicile de performanță Samsung vRAN. Între acestea securitatea; mobilitatea inter-Radio Access Technology (inter-RAT); transferul între frecvențe; și asigurarea conformității cu Open RAN specificații. RAN complet virtualizat, bazat pe software, de la Samsung rulează pe servere comerciale disponibile (COTS), oferind caracteristici și performanțe care sunt echivalente cu echipamentele tradiționale bazate pe hardware. Folosind o arhitectură nativă în cloud și bazată pe containere, vRAN-ul companiei permite implementări mai flexibile și eficiență de gestionare a rețelei pentru operatorii de telefonie mobile.

Vodafone și Samsung vor testa și alte tehnologii avansate de rețea care folosesc atât tehnologiile LTE, cât și 5G. Aceasta include partajarea dinamică a spectrului (DSS), care alocă resurse timp-frecvență pe baza cererilor de trafic pentru a găzdui utilizatorii atât LTE, cât și 5G în aceeași bandă de frecvență și E-UTRAN New Radio Dual Connectivity (EN-DC), care stimulează 5G viteze, fiabilitate și acoperire prin combinarea resurselor rețelelor 4G și 5G. Testarea va avea loc în prima jumătate a anului 2022.