Viitorul smartphone pliabil Samsung va avea o balama ascunsă

1110
Sursa Foto: letsgodigital.org

În octombrie, Samsung a arătat un concept de smartphone pliabil, un model tip clamshell, în timpul SDC 2019. Ecranul cu pliere verticală este oarecum similar cu modelul recent introdus Motorola RAZR 2019. Samsung Galaxy Fold 2, sau oricum se va numi viitorul pliabil Samsung, probabil va fi lansat în primul trimestru al anului 2020. Acum am aflat că Galaxy Fold 2 va avea o balama ascunsă.

Galaxy Fold 2 va avea balamale ascunse – Hideaway Hinge, conform unei recente cereri de marcă comercială depuse de Samsung.  O așa-numită „Hideaway Hinge” sau o balama care este ascunsă în carcasă și, prin urmare, este greu de văzut. Suntem foarte curioși cum va arăta acest lucru în practică.

Telefon pliabil Samsung Galaxy Fold 2 cu balama Hideaway Hinge

La 2 decembrie 2019, Samsung Electronics a depus o cerere de marcă comercială la EUIPO pentru numele Hideaway Hinge. Cererea pentru denumirea Hideaway Hinge a fost depusă prin Finlanda și are următoarea descriere: Smartphone-uri; tablete; balamale sub formă de componente pentru smartphone-uri și tablete.

Balama este o parte foarte importantă a telefonului pliabil. În cele din urmă, o balama care funcționează corect contribuie la o experiență bună a utilizatorului. Parțial din acest motiv, producătorii de smartphone-uri dau un nume balamalei. De exemplu, Huawei Mate X are o balama Falcon Wing iar la telefonul pliabil produs de TCL balamaua se numește DragonHinge.

TCL Corporation – Telephone Communication Limited este o companie multinațională chineză fondată în 1981. TCL produce televizoare, DVD playere, aparate de aer condiționat, telefoane mobile, laptopuri, tablete, bare de sunet etc. TCL produce smartphone-uri Alcatel și BlackBerry.

Nu se știe prea multe despre noul smartphone pliabil Samsung. Conceptul prezentat a arătat că Samsung va folosi un ecran cu gaură pentru cameră. Actualele telefoane high-end Samsung au o gaură în ecran pentru camera selfie, gândiți-vă la Galaxy S10 și Galaxy Note 10.

Desigur, este posibil ca gigantul tech să utilizeze denumirea de „balama ascunsă – Hideaway Hinge” pentru un alt tip de telefon pliant. În cele din urmă, un model clamshell nu se extinde într-o tabletă, în timp ce acest nume este inclus în descrierea mărcii comerciale. Poate că Samsung are și un succesor direct la Galaxy Fold în lucru.

Posibil și o tabletă Galaxy Tab Fold cu o balama Hideaway Hinge

Au fost recent informații, ați putut citi și pe iLoveSamsung, că Samsung lucrează la mai multe smartphone-uri pliabile. Prin urmare, este foarte posibil ca două modele pliabile să fie introduse în 2020, bineînțeles nu simultan și probabil un Galaxy Fold actualizat.

De-a lungul anilor, gigantul tech a înregistrat numeroase modele pentru un telefon pliabil, dar și pentru un design Z-Fold, de exemplu. De asemenea, Samsung a înregistrat recent un model de tabletă, acestă așa-numită Galaxy Tab Fold se întâmplă, de asemenea, să aibă o balama mai greu de văzut.

SURSĂLetsgoDigital