Galaxy Watch Active 2 primește ECG în primul trimestru din 2020

964
Sursa Foto: SamMobile.com

A trecut o lună de când a fost anunțat oficial smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2. Acesta este primul smartwatch Samsung cu o lunetă sensibilă la atingere, permițându-vă să navigați prin meniu doar glisând degetul în jurul lunetei. De asemenea, are câteva caracteristici de sănătate noi dar, unele  unele nu vor fi disponibile la lansare.

Am scris de mai multe ori despre viitoarele caracteristici aflate pe Samsung Galaxy Watch Active 2. Printre altele acestea includ detectarea căderilor și posibilitatea de a lua un EKG de la încheietura mâinii. Acum putem confirma că ambele funcții vor fi lansate în primul trimestru al anului viitor.

Fall Detection și ECG-ul printr-o actualizare de software în Q1 din 2020

Samsung a declarat luna trecută că ECG și Fall Detection nu vor fi disponibile la lansare. Gigantul high-tech a specificat acest lucru deoarece încă așteaptă aprobarea agenției americane Food and Drug Administration (FDA). Conform colegilor noștri de la SamMobile, capacitatea de a înregistra ECG-ul și de a primi notificări Afib vor fi disponibile pentru utilizatorii din Statele Unite în februarie anul viitor.

Detectarea căderilor – Fall Detection, va avea o extindere mult mai largă, dar este prevăzută să ajungă în primul trimestru al anului 2020. Nu este clar când ECG și Afib (Atrial fibrillation) vor fi oferite utilizatorilor de pe alte piețe. Desfășurarea va depinde cu siguranță de reglementările organizațiilor medicale locale.

Cu Fall Detection, dacă smartwatch-ul detectează căderi în timp ce se află pe încheietura mâinii, acesta va afișa o avertizare pe ecran și va vibra pentru a atenționa utilizatorul. Utilizatorii pot folosi un buton pentru a contacta serviciile de urgență sau pentru a respinge avertizarea. Dacă smartwatch-ul nu primește un răspuns într-un interval de timp prestabilit, acesta va apela automat serviciile de urgență și, de asemenea, va trimite mesaje către contactele de urgență ale utilizatorului.

Food and Drug Administration, este o agenție a Statelor Unite din domeniul medical. A fost fondată în 1906. FDA este responsabilă cu reglementarea alimentației, a suplimentelor dietetice, medicamentelor, cosmeticelor, dispozitivelor medicale, a dispozitivelor care emit radiații și a produselor pentru sânge.

Galaxy Watch Active 2 va fi lansat mai repede decât era programat

Există posibilitatea ca Samsung să actualizeze One UI pentru Galaxy Watch Active 2 atunci când se va pregăti să lanseze aceste funcții. Există o mare probabilitate ca interfața One UI actualizată să includă câteva funcții suplimentare bazate pe software.

Samsung a confirmat luna trecută că Galaxy Watch Active 2 va fi lansat pe 23 septembrie în Statele Unite. Clienții din Coreea de Sud vor putea precomanda unul începând de săptămâna aceasta. Acesta va fi lansat la vânzare în țara de origine a companiei Samsung, pe 6 septembrie. Smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2 se va alătura celorlalte dispozitive wearables Samsung aflate pe piață.