Wear OS 3 este numele oficial al noii platforme Google / Samsung

338
Wear OS 3 este numele oficial al noii platforme Goole Samsung
Sursa Foto: Google

Foarte multă lume este încântată de noua platformă unificată, Wear OS, o fuziune între sistemele de operare Tizen și Wear. De când sistemul de operare a fost anunțat în luna mai nu am aflat numele său oficial. Acum știm, se va numi Wear OS 3.

O postare publicată la sfârșitul săptămânii trecute de Google a dezvăluit că platforma unificată se va numi Wear OS 3.0. De asemenea, s-a dezvăluit că noua versiune a sistemului de operare va fi disponibilă ca o actualizare a sistemului la generația anterioară de ceasuri inteligente, deși această listă este foarte limitată.

Wear OS 3 va aduce foarte multe funcții noi

Google spune că actualizarea va aduce o mulțime de experiențe noi și că amploarea acestor modificări va necesita ca utilizatorii să-și reseteze ceasul la setările din fabrică. Din această cauză Google se așteaptă ca unii utilizatori să nu dorească să actualizeze ceasul la Wear OS 3. Google spune că actualizarea ar trebui să înceapă să fie lansată „începând cu a doua jumătate a anului 2022”.

Încă de când Google și Samsung au anunțat noua versiune Wear OS 3 oricine are un smartwatch de generație actuală s-a întrebat dacă dispozitivul va primi un upgrade. Samsung și Fitbit au răspuns că nu, dar Google a fost vag și veștile nu sunt bune.

Lista dispozitivelor eligibile pentru noul sistem de operare Google / Samsung este destul de scurtă. Include GPS-ul TicWatch Pro 3 Mobvoi, TicWatch Pro 3 LTE, TicWatch E3 și alte dispozitive TicWatch viitoare. De asemenea, include ceasurile inteligente de ultimă generație ale companiei Fossil, care vor veni mai târziu în acest an. Pe scurt, dispozitivele acceptate sunt cele alimentate de procesorul Snapdragon Wear 4100.

Mobvoi este o companie cu sediul în Beijing, fondată în 2012. Membrii echipei de bază includ experți în AI și foști angajați Nokia. Echipa mai cuprinde ingineri și cercetători de la universități de top precum, Harvard, MIT și Cambridge.

De asemenea, cu excepția seriilor Samsung Galaxy Watch 4 și Google Pixel Watch, celelalte ceasuri inteligente vor fi lansate cel mai probabil cu versiunea veche a sistemului de operare Wear, nu Wear OS 3, până când actualizarea sistemului de operare va fi disponibilă anul viitor.

Conform GizmoChina, Google a spus că ceasurile mai vechi care nu pot fi actualizate vor primi și noi funcții precum Gboard și Magazinul Google Play renovat.