Wear OS 5 bazat pe Android 14 în lucru la Samsung și Google

173
Wear OS 5 based on Android 14
Sursa foto: 9to5google

Cele mai noi ceasuri inteligente Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic au venit cu sistemul de operare Wear OS 4. Viitoarele ceasuri din seria Galaxy Watch 7 vor avea sistemul de operare Wear OS 5, bazat pe Android 14. Potrivit ultimelor informații, Samsung și Google lucrează deja la Wear OS 5.

Până de curând, actualizările majore ale sistemului de operare Wear au fost puține. Wear OS 2.2 bazat pe Android 9 a sosit în 2018 și, în afara unor adăugări de noi caracteristici, a rămas relativ neschimbat câțiva ani. Lansarea din 2021 a Wear OS 3, bazat pe Android 11, a început o nouă eră pentru ceasurile inteligente, începând cu seria Galaxy Watch 4. În anul următor, Google a introdus Wear OS 3.5 cu suport Fitbit și o experiență reproiectată a Asistentului Google. Seria Galaxy Watch 5 a venit tot cu Wear OS 3.5, dar cu interfața One UI Watch 4.5. Cel mai recent, seria Galaxy Watch 6 din 2023 a debutat cu Wear OS 4.

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Conform 9to5Google, Samsung lucrează la o versiune de Wear OS 5 bazată pe Android 14 pentru seria Galaxy Watch 7. Potrivit stilului din ultimii ani, probabil că seria Galaxy Watch 7 va marca debutul pentru Wear Operating Systems (OS) 5. Noul sistem de operare va ajunge apoi pe Pixel Watch 3.

Nu au fost împărtășite detalii despre ce să ne așteptăm de la Wear OS 5. Urmând modelul de anul trecut, probabil nu vom afla prea multe despre viitorul sistem de operare Google decât la lansarea seriei Galaxy Watch 7. Rămâne de văzut dacă Wear OS 5 aduce modificări importante, deoarece saltul de la Wear OS 3.5 la Wear OS 4.0 a fost aproape neobservat.

Wear OS este o versiune a sistemului de operare Android, concepută pentru ceasurile inteligente și dispozitivele purtabile. Platforma a fost anunțată în martie 2014. Samsung Gear Live (2014) a fost primul ceas Samsung cu Wear OS.

Ceea ce este notabil este momentul apariției lui Wear OS 5. În ultimii ani, Wear OS a omis, în general, versiunile bazate pe Android, obținând doar versiunile Android 9, 11 și 13. Cu toate acestea, prin pregătirea noului sistem de operare pentru ceasuri bazat pe Android 14, se pare că Google încearcă să ofere ceasurilor un ciclu anual de actualizare care rivalizează cu smartphone-urile.

Într-o știre conexă, Google a eliminat treptat capabilitățile Wear OS 2, ceasurile mai vechi pierzând accesul la Google Assistant în ultimele luni. Acest lucru ar trebui să-i împingă pe oameni să cumpere un ceas inteligent modern, cu mai recente versiuni de Wear OS. Astfel vă recomandăm să aveți în vedere un Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 5 Pro, Galaxy Watch 6 sau Galaxy Watch 6 Classic.