WhatsApp adaugă amprentă digitală pentru a face chat-urile mai sigure

193
WhatsApp adauga amprenta digitală si cod PIN
Sursa foto: via androidcentral.com

WhatsApp pentru Android a adoptat o nouă metodă, mai sigură, de conectare la aplicația de chat. Utilizatorii Android pot debloca acum WhatsApp fără o parolă, folosind pur și simplu autentificarea facială, amprenta digitală sau PIN. Aceste date de identificare sunt o alternativă mai sigură la parole. Aceste date sunt stocate pe dispozitiv și nu pot fi furate sau ghicite ca parolele. Ele îndeplinesc, de asemenea, cerințele de autentificare multifactorială într-un singur pas, înlocuind nevoia unei parole.

Mai mult, aceste sisteme de siguranță, identificarea facială, amprenta digitală sau PIN-ul fac mai convenabilă deblocarea aplicațiilor pe dispozitive fără a fi nevoie să vă amintiți și să gestionați parole lungi și complicate sau să vă faceți griji cu privire la hack-uri de securitate precum phishing.

Securitate mai mare pe chat-urile WhatsApp

Passkeys – cheile de acces / identificarea facială, amprenta digitală sau PIN este acum o opțiune adăugată pentru autentificarea la WhatsApp pentru Android pe lângă parolă, pentru un proces de conectare mai sigur. Aceste chei de acces folosesc criptografie avansată pentru o securitate sporită, potrivit AndroidCentral. Anunțul WhatsApp urmează exemplul Google în adoptarea acestei metode de autentificare.

Utilizatorii WhatsApp pot activa cheia de acces în cea mai recentă versiune a aplicației de mesagerie pe canalul stabil. WhatsApp caută mereu modalități de a vă face conversațiile mai sigure și acum aduce chei de acces la Android într-un efort de a spori securitatea atunci când vă accesați chat-urile.

X (Twitter)a fost creat de Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams în martie 2006 și a fost lansat în luna iulie a acelui an. Inițial, tweet-ul era limitat la 140 caractere, dar limita a fost dublată la 280 caractere în noiembrie 2017.

Compania deținută de Meta a anunțat pe X (fostul Twitter) că va renunța la acele parole vechi și coduri enervante de autentificare cu doi factori pentru o modalitate mai sigură de conectare. WhatsApp a testat anterior această funcționalitate cu versiuni beta de câteva luni.

Dacă te-ai chinuit să-ți amintești o grămadă de cuvinte și numere aleatorii pentru parole, acum identificarea facială, amprenta digitală sau PIN-ul îți vor face viața mult mai ușoară utilizând ID-ul tău facial sau amprenta digitală pentru a-ți debloca contul WhatsApp într-o clipă. Passkeys sunt stocate pe telefonul tău, astfel încât hackerii nu le pot fura.

Și alte platforme vor implementa acest sistem

Spre deosebire de parole, care vă pot fi furate sau păcălite, cheia de acces este ascunsă pe dispozitivul tău. Așadar, chiar dacă un e-mail de phishing încearcă să vă ademenească să vă dezvăluiți detaliile de conectare, nu există nimic de dezvăluit, deoarece cheile de acces folosesc criptografie avansată.

Această nouă modalitate de a proteja conturile este la modă și hype-ul nu se va stinge prea curând. Chiar și Google este încrezător în cheile de acces. Compania a făcut din această metodă modalitatea implicită de conectare pentru conturile personale. Alte platforme, cum ar fi X și LinkedIn, lucrează deja pentru a implementa acest lucru. Deci, este doar o chestiune de timp până când unele dintre aplicațiile tale preferate de mesagerie o fac și ele. Vedeți pe I❤️Samsung ce sunt Canalele WhatsApp și cum funcționează!

Anterior, WhatsApp avea câteva funcții de securitate opționale, cum ar fi un PIN de verificare în doi pași și blocare prin amprentă. Acestea le puteai seta pentru a bloca automat aplicația după o anumită perioadă de timp. Aceste caracteristici vor exista pentru o vreme alături de cheile de acces pentru un nivel suplimentar de securitate.