WhatsApp lucrează la funcția de blocare a ecranului desktop

244
WhatsApp Desktop
Sursa foto: mysmartprice.com

WhatsApp a fost în știri de câteva săptămâni, deoarece platforma deținută de Meta (Facebook) a adăugat câteva funcții noi interesante. În ultimele două săptămâni, compania a lansat funcții precum Sondaje, Companion Mode și Message Yourself pentru a îmbunătăți experiența Utilizatorilor.

Acum, în cea mai recentă dezvoltare, WhatsApp adaugă un nou strat de confidențialitate la versiunea desktop a aplicației. Potrivit WABetaInfo, citat de colegii noștri de la MySmartPrice, WhatsApp lucrează la o funcție de blocare a ecranului pentru desktop. Noua funcție este în dezvoltare de ceva timp și este de așteptat să fie lansată în săptămânile următoare. Momentan funcția WhatsApp Desktop este în versiune beta. Vedeți pe I❤️Samsung cum să ștergi contul WhatsApp din telefonul Samsung Galaxy!

Funcția WhatsApp de blocare a ecranului desktop aproape de lansare

Populara aplicație de mesagerie este disponibilă pe aproape toate platformele, inclusiv Android, iOS, Windows, Web și Mac. Versiunea WhatsApp de telefon pe Android și iOS vine cu o funcție de blocare încorporată, care permite utilizatorilor să seteze amprenta digitală sau ID-ul feței ca parolă pentru a deschide aplicația de mesagerie. O astfel de funcție de securitate lipsește pentru versiunea Web/Desktop.

Acum, WhatsApp lucrează în sfârșit la aducerea funcției de blocare a ecranului în aplicația client web/desktop. Momentan WhatsApp testează funcția de blocare a ecranului pentru WhatsApp Desktop în program beta. Odată ce această caracteristică este activată și setată, utilizatorul va trebui să introducă o parolă pentru a deschide aplicația pe computer. În cazul în care uitați parola, trebuie să vă deconectați din aplicație și să vă conectați din nou la WhatsApp Desktop, conectând dispozitivul cu codul QR.

Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul cod QR a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. QR este o prescurtare din engleză de la quick response – răspuns rapid.

Aceasta va fi o funcție opțională, pe care o puteți activa în opțiunile Setări din aplicație. Odată activată, veți obține mai mult control asupra aplicației și asupra mesajelor și media stocate. Conform informațiilor, parola nu va fi partajată cu WhatsApp și va fi întotdeauna salvată local.

Pe lângă funcția de parolă, în continuare, ne putem aștepta ca Meta să adauge la aplicația de mesagerie și suport pentru amprentă și deblocarea facială pe dispozitivele acceptate. Cu toate acestea, încă nu există nicio confirmare pentru aceasta. Funcția de blocare a ecranului este în prezent în curs de dezvoltare și este de așteptat să fie difuzată unui public mai larg în zilele următoare.