Cum să ștergi contul WhatsApp din telefonul Samsung Galaxy?

149
Cum sa sergi contul WhatsApp din smartphone-ul Samsung Galaxy
Sursa Foto: via Unsplash

Fie că este vorba de dorința de a te deconecta, de teama unor viruși sau de a economisi bateria telefonului tău, există multe motive pentru care vrei să renunți la WhatsApp. În acest tutorial, vom vedea împreună cum să vă ștergeți contul WhatsApp.

WhatsApp este unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie instantanee din lume, cu aproape 1,5 miliarde de utilizatori. Aplicația este disponibilă și pentru PC. Cu toate acestea, în ciuda unor îmbunătățiri și completări regulate, WhatsApp rămâne, de asemenea, una dintre cele mai vulnerabile aplicații. Vulnerabilități de securitate și atacurile sunt recurente, iar exemplele abundă, din păcate.

Aplicația este, de asemenea, subiectul unei controverse foarte aprinse: pentru o vreme, WhatsApp și-a atenționat utilizatorii să-și închidă conturile dacă nu sunt de acord să-și partajeze datele cu Facebook. Confruntată cu proteste, aplicația a clarificat imediat că această decizie nu se aplică utilizatorilor europeni, conform PhonAndroid. Apoi, în cele din urmă, a dat mai multe informații despre datele partajate, explicând că doar discuțiile cu companiile au fost înregistrate.

În plus, problemele WhatsApp nu s-au terminat încă. O recentă informație susține că WhatsApp a mințit cu privire la criptarea mesajelor. În noiembrie 2021, aplicația a decis să dezvăluie toate informațiile colectate ale utilizatorilor. Toate acestea au ca efect îngrijorarea mai multor utilizatori ai aplicației de mesagerie. Locația generală a smartphone-ului, numerele conținute, timpul / frecvența / durata de utilizare a aplicației, adresa IP, cookie-uri, aceasta face parte din datele preluate de WhatsApp.

Cum să vă ștergeți contul din aplicația de mesagerie

După problemele avute de WhatsApp, FBI a întocmit o listă de aplicații de mesagerie care colectează și distribuie datele tale autorităților. Deloc surprinzător, aplicația este una dintre ele. De fapt și în fața acestor controverse, poate doriți să ștergeți aplicația din smartphone. Iată ce trebuie să faci:

  • Deschideți aplicația WhatsApp pe mobil și accesați Setări, în partea dreaptă sus a ecranului
  • Accesați Cont -> Ștergeți contul
  • Apoi urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a valida ștergerea contului
  • Șterge contul WhatsApp

Vă rugăm să rețineți că această operațiune este ireversibilă. Odată ce ștergerea contului este confirmată, nu veți mai putea recupera nimic din istoric! Rețineți că închiderea contului va duce, de asemenea, la ștergerea profilului dvs. din toate grupurile WhatsApp, precum și la pierderea conversațiilor salvate pe Google Drive. Dacă există informații esențiale / personale / confidențiale, vă sfătuim să faceți o copie de rezervă a fișierelor înainte de a vă lua rămas bun de la WhatsApp.

Cum să faci backup pentru mesajele WhatsApp

Pentru a face copii de rezervă ale mesajelor WhatsApp, va trebui să accesați Setări -> Discuții -> Backup chat. Rețineți că aveți și opțiunea de a vă exporta chat-urile. Doar deschideți conversația pe care doriți să o înregistrați și atingeți cele Trei puncte -> Mai multe -> Export chat. Înregistrarea se poate face cu sau fără datele media (fotografii, audio, videoclipuri) care au fost partajate într-un chat.

Dacă doriți să luați fotografiile și videoclipurile cu dvs., atunci va trebui să alegeți o opțiune de export. Veți putea salva arhiva în format ZIP direct pe smartphone. Rețineți, totuși, că va trebui să repetați operația pentru fiecare conversație care conține fișiere pe care doriți să le păstrați. Așa că vă ia mult timp.

O altă precizare, nu vă veți putea recupera contul dacă vă decideți să reveniți la aplicație într-o zi. Aplicația de mesagerie mai precizează că anumite copii ale unor documente, precum rapoartele de jurnal, pot rămâne în baza lor de date, fiind în același timp disociate de identificatoarele personale.

Ultimul detaliu important! WhatsApp se angajează să se asigure că informațiile dvs. personale partajate cu alte servicii aparținând Facebook vor fi, de asemenea, șterse. De obicei, acestea sunt șterse de pe servere în decurs de 90 de zile. Cu toate acestea, trebuie menționat că, copiile informațiilor dvs. pot rămâne și după 90 de zile în spațiul de stocare de rezervă utilizat de aplicația de mesagerie. Ele sunt utilizate de către serviciu în caz de probleme legale, încălcare a condițiilor sau într-un efort de „prevenire a riscurilor”.

Deci trebuie să cântăriți bine decizia de a șterge sau nu contul de mesagerie WhatsApp de pe telefonul Samsung Galaxy.