WhatsApp poate trimite în curând clipuri 8K de la Galaxy S20 / Galaxy S21

427
WhatsApp va putea trimite in curand clipuri 8K de la Galaxy S20 Galaxy S21
Sursa Foto: via SamMobile.com

Utilizatorii WhatsApp s-au lamentat de mult de vreme că aplicația le măcelărește videoclipurile prin comprimare după salvare. Utilizatorii Galaxy S20 și Galaxy S21, în special, încă nu au un mod fiabil de a trimite prin WhatsApp frumoasele lor videoclipuri 8K către utilizatori care nu sunt Samsung.

Acest lucru are sens pentru platformă, dat fiind că fotografiile și videoclipurile de înaltă rezoluție pot ocupa mult spațiu. Dar o versiune viitoare a WhatsApp vă va permite să trimiteți versiunea completă necomprimată a fișierului dvs. În acest fel veți putea trimite în curând clipuri 8K filmate cu Galaxy S20 / Galaxy S21 la alte dispozitive.

Calitatea videoclipurilor WhatsApp va fi mult mai bună

Conform SamMobile, cea mai nouă versiune beta WhatsApp pentru Android vă permite să personalizați calitatea videoclipurilor. Setarea „Auto” permite WhatsApp să stabilească ce videoclip trebuie sau nu să fie comprimat. „Cea mai bună calitate” vă va trimite videoclipul așa cum este sau cu o calitate foarte bună, indiferent de rezoluție. Funcția WhatsApp „Economisirea datelor” vă va comprima toate videoclipurile.

În prezent, funcția este limitată doar la videoclipuri, dar nu vedem niciun motiv pentru care nu ar trebui să se aplice fotografiilor printr-o viitoare actualizare. Deși perspectiva de a trimite un videoclip de 8K prin WhatsApp este una incitantă, nu este clar cât de mulți oameni vor face de fapt acest lucru.

WhatsApp a fost creată în 2009 de doi foști angajați Yahoo, Brian Acton și Jan Koum. A fost achiziționată de Facebook, în februarie 2014, pentru aproximativ 19,3 miliarde USD. În prezent aplicația are peste 2 miliarde de utilizatori activi.

De exemplu o înregistrare video pe seria Galaxy S20 ocupă un spațiu de 600MB pe minut de 8K video înregistrat. În plus, dimensiunile fișierelor nu pot depăși 4GB din cauza restricțiilor din sistemele de fișiere Android. Prin urmare, ați putea fi blocat trimițând mai multe fișiere care pot ajunge sau nu în ordinea corectă. Încărcarea fișierelor menționate poate dura și mai mult timp, în funcție de conexiunea la internet. În plus, un videoclip 8K nu arată mult diferit de cele capturate la 4K, cel puțin pe majoritatea dispozitivelor mobile.

Deci în curând utilizatorii unui model din seria Galaxy S20 sau Galaxy S21 vor putea trimite videoclipuri 8K pe WhatsApp fără probleme. Noua versiune a aplicației de mesagerie este acum în program beta, dar nu se știe data lansării efective. Fiind în teste, lansarea nu poate fi departe.