WhatsApp îmbunătățește confidențialitatea pe Android

91
WhatsApp
Sursă foto: 123RF

În ciuda celor 15 ani de existență, aplicația de mesagerie instant WhatsApp continuă să se transforme și să se îmbunătățească. Recent a primit un facelift pentru a-și reîmprospăta interfața și a oferi ceva în ton cu vremurile. Chiar și funcțiile care au fost prezente de ani de zile sunt modificate în mod regulat. Ne gândim, de exemplu, la statusuri, care au apărut în 2017 și ne permit să postăm un text, o fotografie sau altele, toate vizibile pentru contactele noastre timp de 24 de ore. Cu excepția cazului în care alegeți să îi limitați domeniul de aplicare.

Dar, WhatsApp, deținută de Meta (Facebook) nu se oprește aici. Datorită celei mai recente actualizări beta a WhatsApp pe Android, putem vedea cum aplicația va îmbunătăți confidențialitatea stărilor pe care le postați facilitând o anumită operațiune. Potrivit PhonAndroid, stările au ajuns într-adevăr cu o setare de confidențialitate. De exemplu, puteți alege să le afișați tuturor, tuturor, cu excepția anumitor persoane, sau numai unei selecții de persoane de contact.

Pentru a modifica această setare, trebuie să mergeți la setările aplicației apoi la submeniurile Confidențialitate -> Stare. Nimic complicat în sine, dar uităm rapid să schimbăm înainte de a posta unul pe care nu vrem să îl împărtășim cu aceleași persoane. WhatsApp s-a gândit la asta și, după iOS luna trecută, a venit rândul lui Android să primească o funcție binevenită.

Odată ce versiunea beta a WhatsApp pe Android cu numărul 2.24.12.27 este instalată pe smartphone, utilizatorii observă apariția unei ferestre pop-up de fiecare dată când doresc să posteze o nouă stare. Aceasta utilizează setările existente, oferind două opțiuni. Prima este de partajare pentru toate persoanele de contact (eventual excluzând unele dintre ele), iar a doua partajare pentru anumite contacte. Odată ce alegerea este făcută, pur și simplu apăsați butonul Partajare stare.

India are cei mai mulți utilizatori WhatsApp din lume, peste 535,8 milioane în mai 2024, potrivit Statista. Numărul crește cu aproximativ 16,6% anual. Brazilia se află pe locul doi cu 118,5 milioane de utilizatori. Indonezia este pe locul trei.

Schimbarea este mică, dar este o modalitate excelentă de a le aminti oamenilor că există setări de confidențialitate. La fel ca fiecare funcție nouă testată în beta, nu știm când WhatsApp va fi actualizat pentru ca toată lumea să beneficieze de ea. În orice caz, noua funcție poate sosi în scurt tip printr-o actualizare a aplicației de mesagerie. Vedeți pe I❤️Samsung ce sunt canalele WhatsApp și cum funcționează!