WhatsApp va primi funcția de partajare a fișierelor „People Nearby”

133
WhatsApp Quick Share on Android
Sursă foto: MySmartPrice

WhatsApp lucrează la o funcție proprie de partajare a fișierelor cu persoanele din apropiere, similară cu Quick Share de la Android și AirDrop de la Apple. WhatsApp, deținut de Meta/Facebook, va permite utilizatorilor să partajeze cu ușurință fișiere cu persoanele din apropiere în viitor. Noua funcție WhatsApp “People Nearby – Persoane din apropiere” este în curs de dezvoltare.

Funcția de partajare a fișierelor People Nearby este similară cu funcția de partajare rapidă a Android, potrivit MySmartPrice. Noua caracteristică va permite utilizatorilor să partajeze fișiere de până la 2GB de la persoanele din apropiere în lista lor de contacte. Utilizatorii WhatsApp vor trebui să meargă la o nouă secțiune de partajare a fișierelor și să-și scuture dispozitivele pentru a genera o solicitare de partajare.

Partajarea fișierelor prin WhatsApp va fi similară cu Partajarea rapidă a Android. WABetaInfo a scris recent că următoarea versiune WhatsApp Beta pentru Android 2.24.2.17 aduce această nouă opțiune de partajare a fișierelor. În prezent, funcția este disponibilă numai pentru utilizatorii WhatsApp beta de pe Android.

WABetaInfo a postat capturi de ecran ale unui nou mod de a partaja fișiere pe WhatsApp. Putem vedea că platforma de mesagerie va primi în curând o secțiune Persoane în apropiere – People Nearby. Nu este clar unde va fi secțiunea, dar putem ghici că opțiunea este disponibilă în secțiunea de meniu cu trei puncte din partea de sus.

WhatsApp este cea mai importantă aplicație de mesagerie mobilă la nivel global. Aplicația are ~2,7 miliarde de utilizatori activi lunar. Cei mai mulți utilizatori sunt în India (~390 milioane), Brazilia (aproximativ 148 milioane) și Indonezia.

Conform capturii de ecran, funcția va funcționa numai cu persoane apropiate unele de altele și în listele de contacte. Utilizatorii vor putea trimite până la 2GB de fișiere prin Bluetooth cu noua funcție, fără a fi nevoie să deschidă chat-ul cu destinatarul vizat. Utilizatorii trebuie să se îndrepte către secțiunea Persoane din apropiere din aplicație și să genereze o solicitare de partajare a fișierelor.

Destinatarul vizat trebuie să deschidă aceeași secțiune pe dispozitivul său pentru a primi fișierul. Apoi, trebuie să-și mute smartphone-ul pentru a vedea cererea de partajare și să o accepte sau să o respingă. Vedeți pe I❤️Samsung cum să editați mesajele WhatsApp odată ce sunt trimise!

WhatsApp susține că noua metodă de partajare pe platformă este criptată end-to-end (de la un capăt la altul). În acest fel doar expeditorul și destinatarul pot accesa fișierul pentru confidențialitate. Noua caracteristică ascunde, de asemenea, numerele de telefon ale expeditorului și ale destinatarului pentru o confidențialitate sporită. Acest lucru face ca funcția să fie ideală pentru cei care doresc să partajeze un fișier fără a dezvălui destinatarilor detaliile lor personale. Cu noua caracteristică, WhatsApp oferă utilizatorilor săi o soluție practică și sigură de partajare a fișierelor pentru diferite scenarii.