WhatsApp tot mai sigur: protecția și verificarea prin e-mail vin pe Android

265
WhatsApp tot mai sigur
Sursa foto: via hdblog.it

WhatsApp a făcut mai mulți pași în ultimii ani pentru a spori securitatea și confidențialitatea contului tău. Dar având în vedere popularitatea aplicației de mesagerie, acesta rămâne o țintă principală printre escroci și hackeri. Ca măsură suplimentară de securitate, WhatsApp vă va permite în curând să vă folosiți adresa de e-mail în scopul verificării contului.

Actualizarea WhatsApp Beta la versiunea 2.23.16.15 ascunde o noutate interesantă. Este vorba despre o funcție de securitate care nu este încă disponibilă nici măcar pentru abonații programului de pe Play Store. Potrivit HDBlog, WABetaInfo a reușit să afle despre această funcție înainte de lansare. Circumstanțele particulare în care adresa de e-mail va fi utilă pentru a îmbunătăți securitatea conturilor WhatsApp sunt necunoscute în acest moment, deoarece funcția este în prezent în curs de dezvoltare.

Verificarea contului WhatsApp prin e-mail va ajunge pe telefoanele Android

Această funcție ar fi utilă atunci când există incidente de furt de dispozitiv sau dacă utilizatorul pierde accesul la numărul de telefon conectat. Aceste eforturi continue ale platformei de mesagerie subliniază angajamentul său de a îmbunătăți siguranța clienților săi și de a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului.

Momentan această funcție este încă în lucru. Aceasta va îmbunătăți și mai mult sistemele de securitate pe care platforma le-a actualizat în aprilie anul trecut. Aplicația vă va permite să creșteți nivelul de protecție al contului dvs. în viitor prin introducerea adresei de e-mail. Da, e-mailul dvs. va fi folosit pentru a vă securiza și verifica contul. În urmă cu două luni WhatsApp a lansat o nouă funcție de confidențialitate prin ascunderea numărului de telefon.

WhatsApp a perceput inițial utilizatorilor o taxă anuală de abonament de 1 dolar. Abia din 2016 WhatsApp a încetat să mai perceapă taxa, fiind gratuită. WhatsApp este evaluată în prezent (2023) la aproximativ 98,57 miliarde de dolari.

Contul tău WhatsApp este conectat la numărul tău de telefon. Dacă pierdeți accesul la numărul de telefon, riscați să pierdeți accesul la contul WhatsApp. Pentru a preveni acest lucru, serviciul de mesagerie vă va cere utilizarea adresei de e-mail pentru verificarea contului, pentru identificare.

Nu este încă pe deplin clar cum și – mai ales – cu ce ocazii această funcție de securitate va fi folosită de WhatsApp pentru a proteja și verifica contul. WABetaInfo precizează că aceasta este o caracteristică opțională. Deci este diferită de cea care necesită adresa de e-mail în timpul procesului de verificare în doi pași.