WhatsApp vă permite acum să trimiteți fotografii în HD pe Android și iOS

192
WhatsApp fotografii HD
Sursa Foto: via Future

Recent WhatsApp a început să lucreze la o funcție care să îți permită să-ți trimiți fotografiile în calitatea lor originală. Acum WhatsApp vă permite să vă trimiteți fotografiile cu dimensiunile originale, fără ca aplicația să aplice prea multă compresie. Unii testeri beta care au instalat cea mai recentă versiune de WhatsApp pe Android au fost plăcut surprinși să descopere că acum își pot împărtăși fotografiile la înaltă definiție.

Această nouă caracteristică permite utilizatorilor să partajeze fotografii de calitate superioară, păstrând în același timp dimensiunile lor originale. Utilizatorii cele mai recente versiuni beta de WhatsApp pentru iOS (23.11.0.76) și Android (2.23.12.13) au deja o nouă opțiune în setări. Aceasta le permite să gestioneze calitatea fotografiilor trimise.

WhatsApp în program beta pentru a trimite fotografii în HD

Când selectează o fotografie cu dimensiuni mari, utilizatorii ar trebui să vadă acum o opțiune pentru a alege o calitate mai bună înainte de a o trimite. Cu toate acestea, este important să rețineți că această funcție nu trimite fotografii în calitatea lor originală. Momentan o compresie ușoară este încă aplicată. Cu toate acestea, dimensiunile imaginii sunt păstrate, rezultând o claritate vizuală mult mai bună.

Alegând opțiunea „de înaltă calitate”, fotografia este marcată ca atare și o nouă etichetă este adăugată automat la mesaje. Acest lucru îi permite destinatarului să înțeleagă că fotografia a fost trimisă folosind funcția HD. Recent am aflat că WhatsApp vă va oferi în curând posibilitatea de a vă înlocui numele și numărul cu o poreclă.

WhatsApp este folosit lunar de este 2,24 miliarde de oameni. Aplicația procesează peste un milliard de mesaje zilnic. 73% dintre utilizatorii WhatsApp accesează aplicația de pe Android, în timp ce 22% folosesc sistemul de operare iOS.

Trebuie remarcat faptul că această funcționalitate este în prezent limitată la imaginile partajate în conversații. Trimiterea videoclipurilor de calitate superioară nu este acceptată decât dacă sunt trimise ca documente, potrivit PhonAndroid. De asemenea, funcția nu este disponibilă pentru partajarea fotografiilor prin actualizări de stare.

Capacitatea de a trimite fotografii HD este în prezent testată de un grup selecționat de testeri beta. Potrivit informațiilor, WhatsApp intenționează să extindă această funcție la mai mulți utilizatori în săptămânile următoare.