WhatsApp va introduce o modalitate foarte rapidă de a căuta un mesaj

223
WhatsApp va introduce o modalitate foarte rapida de a cauta un mesaj
Sursa foto: via phonadndroid.com

WhatsApp aduce într-un ritm incredibil tot mai multe noutăți pentru confortul utilizatorilor. În curând îți va fi imposibil să nu găsești un mesaj pe aplicația de mesagerie, chiar dacă mesajul are mai mulți ani. De fapt, mai ales dacă are câțiva ani. Serviciul de mesagerie deținut de Meta lucrează la o funcționalitate de căutare a mesajelor după dată, care va filtra rezultatele și mai eficient.

Multă lume a încercat să găsească un mesaj vechi tastând un cuvânt pe care își amintește vag că la folosit. Astfel cei care caută acel mesaj speră să primească o listă de rezultate potențiale pentru a găsi ce au trimis. După ce primește mai multe rezultate utilizatorul trebuie să caute mai mult timp printre cele primite pentru a găsi ce caută. Toate serviciile de mesagerie au mai mult sau mai puțin această problemă acum. Acest lucru se va schimba în scurt timp, potrivit PhonAndroid, WhatsApp pare să fi găsit o soluție.

Ca de obicei, site-ul WABetaInfo a căutat în ultima versiuni beta a aplicației Android pentru a găsi viitoarele noi funcții pe care Meta le are pregătite. În versiunea 2.23.24.16 a aplicației de mesagerie, există un nou filtru pentru căutarea mesajelor. Acesta din urmă are forma unui calendar, în care este posibilă selectarea unei date la care ar fi fost trimis mesajul respectiv.

În ciuda popularității globale de care se bucură, aplicația WhatsApp este interzisă în mai multe țări din lume. WhatsApp nu este disponibilă în Emiratele Arabe Unite, China, Coreea de Nord, Siria, Bangladesh, Iran și alte câteva țări.

Funcționalitatea acestui tip de căutare ia forma unei mici pictograme calendar plasate în dreapta barei de căutare. Făcând clic pe ea, este așadar posibil să selectați o dată la care credeți că ați primit sau trimis mesajul dorit. Rețineți că nu este posibil să configurați o dată de început și de sfârșit pentru căutare. Prin urmare, va trebui să fiți sigur de ziua în care ați trimis/primit mesajul. Recent aplicația de mesagerie a introdus și posibilitatea de a avea două conturi pe același telefon.

În ciuda acestei limitări, caracteristica ar trebui să simplifice foarte mult căutarea mesajelor. Dacă se va dovedi inutilă pentru conversații vechi de câțiva ani, va fi diabolic de precisă pentru mesajele recente. Potrivit WABetaInfo, acest nou filtru ar trebui să ajungă pe o versiune stabilă de WhatsApp cu următoarea actualizare. Din câte se pare acest lucru nu ar trebui să dureze prea mult.