Wi-Fi Alliance certifică un nou Chromebook de la Samsung

879

Samsung a fost destul de activ în spațiul de operare Chrome. Compania a lansat în ultimii ani o mulțime de Chromebook-uri cu destul succes. A păstrat ritmul și în acest an, lansând Chromebook Plus V2 și adăugând o tastatură cu iluminare din spate în Chromebook Pro. Acum se pare că Samsung se pregătește să lanseze un alt laptop Chromebook anul acesta.

Spunem acest lucru deoarece Wi-Fi Alliance a certificat un nou Chromebook de la Samsung, sugerând disponibilitatea sa în curând. Noul Chromebook are numărul de model XE525QBBI iar acesta nu corespunde cu niciun dispozitiv Samsung disponibil în prezent. Totuși, acest număr este apropiat numărului de model XE521QAB avut de Chromebook Plus V2, lansat în acest an. Conform SamMobile, în afară de numărul de model, Wi-Fi Alliance nu dezvăluie nimic semnificativ despre noul dispozitiv.

Va fi noul Samsung Chromebook Pro cu LTE?

Întrucât Samsung a lansat deja un „succesor” al Chromebook Plus, există o șansă ca aceasta să fie o reîmprospătare a Chromebook Pro. Au existat unele știri online că Samsung ar putea lucra la un Chromebook Pro V2 cu suport LTE. Poate că acest nou Samsung Chromebook este cel la care au făcut referire acele știri. Nu știm cu certitudine, iar ghicitul nu este în portofoliul nostru.

Alianța Wi-Fi nu testează sau certifică niciun fel de capabilități ale dispozitivelor LTE. Și până acum, nu am găsit nici o referință despre acest dispozitiv în baza de date a comisiei de certificare americane FCC, unde se găsesc rezultatele testelor LTE.

Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux ca sistem de operare. Primele Chromebook-uri au fost produse de Samsung și Acer și au început să fie scoase la vânzare pe data de 15 iunie 2011. În 2013, 1,76 milioane de Chromebookuri au fost vândute numai în SUA.

Chromebook-urile cu LTE au pierdut din teren de-a lungul anilor. Acum, mai mulți producători încep din nou să se lanseze Chromebook-uri cu cartelă SIM sau suport LTE. Recent, mai multe companii au început să lucreze la suportul eSIM pentru Chromebook-uri, semnalând o revenire la Chromebook-urile LTE.

Desigur, este de asemenea posibil, ca gigantul high-tech să lucreze la un Chromebook nou – ceva care nu este legat de gama actuală. De cele mai multe ori certificările dispozitivelor sunt o indicație a unei lansări iminente. Probabil că nu trebuie să așteptăm prea mult timp pentru a afla ce este și ce înseamnă acest nou Chromebook Samsung.