Windows 11 vă permite să rulați aplicații native Android pe laptopul Samsung

787
Windows 12 va permite sa rulati aplicatii native Android pe laptopul Samsung
Sursa Foto: via SamMobile.com

Ați dorit vreodată să rulați aplicații Android pe laptopul dvs. Samsung? Ei bine, puteți face așa ceva folosind aplicația Microsoft Your Phone și Samsung DeX. Dar acest lucru funcționează prin rularea aplicației pe telefonul dvs. Galaxy și apoi prin streaming pe ecranul laptopului dvs. Da, dar, nu este o experiență nativă. Cu Windows 11, puteți rula în mod nativ aplicații Android pe laptopul dvs. Samsung.

Microsoft a dezvăluit zilele trecute următoarea versiune majoră a sistemului de operare Windows – Windows 11. Dispune de o interfață UI reproiectată cu aspect de sticlă mată, un meniu Start aliniat central, un centru de acțiune îmbunătățit și o zonă de notificări și o iconografie modernă. Dar, mai important, compania a construit un sistem care permite utilizatorilor să ruleze nativ aplicații Android pe computerele lor care rulează Windows 11. Noua caracteristică este compatibilă cu procesoare pe 64 de biți AMD, Intel și ARM, cum ar fi Snapdragon 7c de la noile Galaxy Book Go.

Laptopurile Samsung pot rula aplicații native Android cu Windows 11

Compania folosește tehnologia Intel Bridge pentru a rula aplicații Android pe Windows 11, conform SamMobile. Acele aplicații pot fi descărcate din Microsoft Store, care este integrat cu colecția Amazon a magazinului de aplicații. Aplicațiile Android pot fi redimensionate ca orice altă aplicație Windows, dar nu vă așteptați la minuni. Sunt încă multe fragmentări ale dimensiunilor ecranului și a raporturilor de aspect în segmentul PC.

Microsoft va lansa prima versiune beta (Insider) a Windows 11 săptămâna aceasta. Apoi versiunea stabilă va fi lansată cândva în trimestrul patru din 2021. Cu toate acestea, o lansare mai largă se va întâmpla undeva în primul trimestru din 2022. Noul sistem de operare Microsoft este un upgrade gratuit pentru cei care aveți deja o copie autentică a sistemului de operare Windows 10.

UEFI (Unified Extensible Firmware Interface – Interfață Firmware Extensibilă Unificată). Este o specificație care definește o interfață între sistemul de operare și firmware. A fost dezvoltată de Intel și lansată în 2005.

Pentru noul sistem de operare sunt necesare câteva cerințe minime de sistem. Majoritatea laptopurilor Samsung, inclusiv cele bazate pe ARM, ar trebui să fie capabile să ruleze Windows 11. Cerințele minime de sistem pentru a rula Windows 11 includ un procesor dual-core de 1GHz (numai pe 64 de biți); 4GB RAM / 64GB sau spațiu de stocare mai mare; UEFI și Secure Boot; TPM 2.0 (Trusted Platform Module); un afișaj 720p și o conexiune activă la internet.