PC-urile cu Windows 11 și Phone Link vor porni hotspot-ul telefonului Galaxy

254
PC Windows 11 si Phone Link vor putea sa porneasca hotspot Samsung
Sursa foto: 9to5google.com

Odată cu o actualizare viitoare pentru Windows 11, laptopurile și PC-urile primesc capacitatea de a lansa automat hotspot-ul pe smartphone-ul tău ca parte a funcției „Phone Link”. Cel puțin momentan noua facilitate funcționează numai cu anumite telefoane Android. Bineînțeles nu putea să lipsească de aici telefoanele Samsung.

Anunțat ca parte a versiunii de previzualizare 25231 Windows 11 pentru Windows Insiders, Phone Link va adăuga suport pentru lansarea hotspot-ului pe smartphone-ul dvs. direct de pe laptop. Această caracteristică permite laptopurilor Windows și altor PC-uri să detecteze telefonul asociat. În acest fel puteți să activați hotspot-ul său pentru a-l folosi ca o conexiune la internet.

În acest moment, această caracteristică Phone Link este testată doar cu Windows Insiders, potrivit 9to5google. Momentan nu știm când ar trebui să-și facă drum către publicul larg, dar probabil acest lucru se va întâmpla în lunile următoare. Vedeți pe I❤️Samsung cum să vă folosiți telefonul Samsung Galaxy (Android) ca Hotspot!

Microsoft a explicat cum stă treaba. „Suntem încântați să vă anunțăm că acum puteți accesa instantaneu hotspot-ul telefonului mobil de pe computer prin intermediul aplicației Phone Link. Funcția vă permite să porniți și să vă conectați în siguranță la rețeaua Wi-Fi a telefonului fără a atinge telefonul. Când telefonul se află în raza de acțiune, acesta va apărea în lista rețelelor Wi-Fi de pe computer. Apoi un singur clic pornește hotspot-ul telefonului și se conectează la acesta. Nu mai trebuie să vă amintiți și introduceți parole sau căutați setări hotspot pe telefon. Acest lucru oferă o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a vă conecta în mod repetat la hotspot-ul dvs.”.

Hotspot (punct fierbinte) sunt puncte publice de acces la internet wireless, de obicei folosind tehnologia Wi-Fi. Ele pot fi instalate / găsite în biblioteci, spitale, aeroporturi, restaurante, hoteluri fără a necesita taxe de utilizare.

Aceasta este o caracteristică care a câștigat popularitate de-a lungul anilor în alte părți. Apple acceptă opțiunea pe macOS cu iPhone-uri, iar Samsung acceptă posibilitatea de a vă activa hotspot-ul de pe alt dispozitiv Android folosind contul Samsung. Google acceptă acest lucru și pe Chromebookurile cu majoritatea telefoanelor Android.

Cu toate acestea, odată cu implementarea Microsoft pe Windows 11, capacitatea de a porni un hotspot va fi exclusivă pentru dispozitivele Galaxy. Veți avea nevoie de un dispozitiv Galaxy care rulează One UI 4.1.1 sau o versiune ulterioară (seria Galaxy S21, seria Galaxy S22, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4 ca exemple). Mai este nevoie de un computer care acceptă atât Wi-Fi, cât și Bluetooth. PC-ul trebuie să aibă Windows 11 versiunea 22H2 Build 22621 sau o versiune ulterioară, precum și versiunea Phone Link v1.22082.111.0 sau o versiune ulterioară, și, desigur, va trebui să vă fi asociat dispozitivele împreună.