Modul wireless Samsung DeX ar putea veni cu Galaxy Note 20

638
Sursa Foto: via sammobile.com

Încă de la lansarea modului Samsung DeX utilizatorii au visat la o conexiune wireless. Se pare că acest lucru se va întâmpla în scurt timp. Momentan compania sud-coreeană nu a dat niciun detaliu în acest sens. Dar mai multe dovezi au fost găsite de XDA-Developers care indică faptul că Samsung nu a renunțat la ideea unui mod wireless pentru DeX-ul său. Dimpotrivă, compania pare să lucreze la această caracteristică și, cu un pic de noroc, ar putea să debuteze cu seria Note 20.

XDA Developers a descoperit codul indicat pentru modul wireless DeX în aplicația Samsung Tips, în secțiunea „Deveniți utilizator de energie”. Primul sfat prezentat în această categorie, ce pare să fi fost adăugat prematur în aplicație, vine cu o animație care arată cum o listă de comutare rapidă a DeX va afișa toate dispozitivele din vecinătatea utilizatorului care pot fi conectate la DeX fără fir.

Exemplul oferit de Samsung arată o conexiune wireless la un televizor din sufragerie. Acest lucru indică faptul că modul wireless DeX nu se va limita la utilizatorii de PC și / sau Mac. Aceasta este o veste excelentă care confirmă că, aparent, ambițiile Samsung pentru DeX nu s-au diminuat.

Modul wireless un schimbător de jocuri pentru Samsung DeX

Destul de recent, într-un interviu acordat site-ului SamMobile, Hyoungsik Kim, din cadrul Business Solution PM Group la Samsung Mobile, a vorbit despre acest lucru. Viziunea Samsung pentru DeX este de a permite utilizatorilor dispozitivelor mobile să acceseze cu ușurință aplicațiile și conținutul de pe orice ecran, de la televizoare la computere personale și chiar de pe display-ul unui vehicul autonom.

Samsung a confirmat pentru prima dată că lucrează la un mod wireless pentru DeX acum aproape doi ani. De atunci, compania a îmbunătățit nu numai platforma în sine, cu multe adaosuri, precum gesturi multi-touch mai bune. Sosirea seriei Galaxy Note 10 de anul trecut a marcat și lansarea unei aplicații DeX pentru Windows și Mac. Oferă utilizatorilor posibilitatea de a utiliza DeX în combinație cu flagship-urile lor printr-un cablu USB-C, eliminând în același timp necesitatea unui dongle HDMI.

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) este o interfață audio/video proprie pentru transmiterea datelor video/audio. Fondatorii HDMI au fost Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson, RCA și Toshiba. Dezvoltarea HDMI 1.0 a început în aprilie 2002.

Compania poate dori să împingă limitele platformei sale Samsung DeX, odată cu lansarea seriei Galaxy Note 20 luna viitoare. Adăugarea unui mod wireless poate fi cea mai bună modalitate de a readuce DeX-ul în ochii publicului. Desigur, recenta descoperire nu confirmă în mod clar o versiune 2020 pentru DeX fără fir. Totuși, demonstrează faptul că Samsung lucrează la această caracteristică.