Zvonuri despre renunțarea la Snapdragon 810 pentru Galaxy S6

1624

Se zvonește de ceva vreme că Qualcomm se confruntă cu probleme de supra-încălzire a noului procesor Snapdragon 810, in acest context se pare că Galaxy S6 va avea alt procesor. Acest chip se presupune că se va găsi în specificațiile lui Galaxy S6 și LG G4 ce urmează să fie lansate anul acesta. Problemele de supra-încălzire par să întârzie producția și în cele din urmă să amâne data lansării celor două smartphone-uri.

Un raport recent susține că Samsung va folosi propriul procesor, Exynos la construcția lui S6 și că va renunța complet la Snapdragon 810. Câțiva analiști de piață sunt sceptici cu privire la aceste zvonuri. Tim Long de la BMO Capital Markets evidențiază declinul în utilizarea de către Samsung a procesorului Exynos în device-urile proprii de la 70% în 2012 la 20% în 2014 și afirmă că este virtual imposibil ca acest declin să fie inversat în doar câteva luni.

De asemenea Timothy Arcuri de la Cowen suștine că Qualcomm a remedia problema cu acest procesor, producția lui Snapdron 810 fiind doar cu 2-3 luni în spate față de planificarea inițială.

Procesoarele Exynos produse de Samsung Electronics se descurcă foarte bine pe telefoanele fabricate de gigantul high-tech sud-coreean, așa că nu ar fi o problemă ca Samsung să le implementeze pe acest telefon.